Montoro i el PP balear tornen a enganyar la gent de les Illes

Per al portaveu de Podem, Alberto Jarabo, el retràs en l’aplicació del descompte del 75% en els vols amb la Península ‘és el darrer regal del PP a través del seu ministre Montoro qui va enganyar al diputat de Nova Canàries i el PP d’aquí de Balears també ens van enganyar a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes dient que estava aprovat el 75% quan realment depenia d’un Reial Decret per part del govern de l’Estat’.

‘A partir d’ara exigim que aquest Decret llei es pugui aprovar el més prest possible. Podem hem d’intentar que el Congrés dels diputats pugui esmenar aquesta redacció errada que hi ha en els pressuposts, encara que sembla complicat. Aquí al Parlament tenim la possibilitat de l’esmena ‘in voce’, al Congrés ja no es poden fer, la qual hagués permès que tots els grups haguessin aprovat aquesta modificació del redactat, que és una part final que insta el govern a aplicar aquest descompte’. El portaveu ha explicat que ‘mirarem de modificar el redactat fins al darrer moment, demà s’han d’aprovar els pressuposts, o cercar una altra interpretació a la redacció perquè l’aplicació del descompte sigui immediata. Ens queden unes hores per mirar de trobar una solució’, ha alertat.

A preguntes dels periodistes sobre la possibilitat d’aprovar el descompte amb un decret llei, Jarabo ha insistit que exigim que el decret es pugui aprovar com més prest millor; ‘ens diuen que són necessaris informes i que passi pel consell consultiu. Exigirem tant a la presidenta Francina Armengol com al ministre de Foment Ábalos que l’aprovin el més prest possible i que accelerin aquesta necessitat que tenim des de Balears en connexió amb la Península d’un descompte raonable perquè sinó tota la campanya que s’ha fet durant aquest any per aprovar el 75% se n’aniria a norris. I ja només si és possible que entri en vigor a partir de 2019 és absurd que s’hagi aprovat en aquests pressuposts perquè ja no serà viable i ja dependria dels pressuposts de l’any que ve’, ha criticat Jarabo.

Sobre en què es podrien aprofitar aquests doblers si no s’arribassin a destinar al descompte de resident en els vols, Jarabo ha insistit que ‘hem d’intentar fins al darrer minut que el 75% sigui una realitat per als i les ciutadanes de les Illes, si no podrien venir per aportar que hi hagi més habitatge protegit a la nostra comunitat’.