Podem volem ser la primera força política de Balears

Els candidats i candidates de tots els municipis de les Illes han asisistit a la primera trobada de la formació per tal de preparar les properes campanyes electorals

Juan Pedro Yllanes, candidat de la formació al Govern, ha destacat durant la presentació que “aquest grup humà és el millor per a governar”

Podem Illes Balears ha realitzat aquest dissabte dia 16 de febrer la primera trobada de candidats i candidates de la formació a les eleccions autonòmiques, insulars i locals. La secretària general, Mae de la Concha, ha explicat als mitjans de comunicació que “Podem és el partit que representa a la gent del carrer i a la gent normal i que ha decidit prendre el comandament de la situació del país”.

Per la seva banda, el candidat de Podem al Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, ha asseverat que “hem aconseguit juntar un grup humà que són els millors per a governar aquesta comunitat autònoma“. “El millor Podem de tot l’Estat és el Podem que tenir a Balears, ja que hem demostrat que som confiables per a governar i així ho hem fet a l’Ajuntament de Palma, als Consells insulars de Menorca i Eivissa i ara volem governar en aquells llocs on abans no havíem presentat llistes”, ha afegit.

HABITATGE, FEMINISME, TRANSICIÓ ENERGÈTICA I TURISME
A més a més, l’encara diputat al Congrés, ha explicat que des de Podem ens preocupem dels grans assumptes que realment afecten a la ciutadania de les Illes, com és l’habitatge o el turisme. En relació a l’habitatge, Yllanes ha destacat que “tenim una llei d’habitatge que haurem de millorar i haurem d’augmentar el nombre de pisos de protecció oficial que es posin a disposició de la ciutadania de Balears. Hem de seguir profunfitzant en temes de lloguer social. Tot el qui vulgui venir o estigui aquí, ha de tenir la garantia de que pot adquirir o llogar un habitatge per tal de poder desenvolupar la seva peripècia vital”.

D’altra banda, el candidat ha estipulat que s’ha de fer front al discurs que fan altres partits en contra del que van demanar el passat dia 8 de març milers de dones d’aquest país. “Aquest proper 8 de març les dones tornaran a sortir al carrer i deixaran clar que elles han de comandar en aquesta societat i que aquest país s’ha de feminitzar“.

En relació al sector de l’energia, Yllanes ha assenyalat que “s’ha de modificar el model energètic”. “Som pioners a Balears en haver aprovat una Llei de Canvi Climàtic i Transició energètica que s’ha avançat a la llei estatal”, ha dit. A més, ha explicat que “Podem és una força política que aposta pel turisme“. “Volem canviar el model turístic, ja que no volem deixar una imatge de postal a les futures generacions, el turisme és una font gran de riquesa i és una via important per a la creació de llocs de feina, però volem un turisme sostenible i inclusiu“, ha sentenciat.

RESULTATS DE LES PRIMÀRIES
Recordem que Balti Picornell, actual president del Parlament de les Illes Balears, serà el cap de llista de Podem a les pròximes eleccions al municipi de Felanitx, mentre que el diputat al Parlament, Aitor Morràs, serà el cap de llista de Vila (Eivissa) i la també diputada Marta Maicas, ha estat la més votada a Santa Eulàlia.

A més, segons els resultats obtinguts a les passades primàries de les candidatures municipals de Podem als 20 municipis on s’han celebrat, els caps de llista als municipis seran: Baltasar Picornell (Felanitx); Aitor Morràs (Eivissa); Marta Maicas Ortiz (Santa Eulalia); Concepción Baleato (Alcúdia); Beni Aguiló Grau (Binissalem); Carmen Parra (Bunyola); Marga Plomer Fornes (Calviá); Fátima Anglada (Ciutadella); Mariano Perez Ferraris (Lloseta); Edu Zúñiga (Llucmajor); Carles Grimalt (Manacor); Humberto López Rodriguez (Marratxí); Michael Muller Flury (Pollença); David Sanchez Llull (Puigpunyent); Fernando Gómez Gallardo (Sant Antoni); Gianandrea Di Terlizzi (Sant Joan – Eivissa); Mónica Fernandez Campos (Sant Josep); Miguel Angel Barrios Arnaiz (Son Servera) i Catalina Pizá Plaza (Sóller). Recordem, a més, que el candidat a la batlia de Palma és el diputat i portaveu del Grup Parlamentari al Parlament, Alberto Jarabo.

UNIDAS PODEMOS
Podem Illes Balears i Esquerra Unida IB van arribar a un acord per a concórrer de forma conjunta sota la marca de ‘Unidas Podemos’ a les properes eleccions autonòmiques, insulars i a Palma. Per això, el candidat al Govern de les Illes Balears és Juan Pedro Yllanes, la candidata al Consell Insular de Mallorca és Aurora Ribot, les candidates al Consells d’Eivissa i Menorca són, Viviana de Sans i Cristina Gómez, respectivament.

Podeu consultar tots els resultats en el següent enllaç: http://primariasmunicipales2019.podemos.info/votacion/illes-balears-islas-baleares/