Podemos considera una bona notícia que Sánchez aposti per donar més protagonisme a les autonomies

Alejandro López espera que aquest criteri impliqui tenir en compte al Govern balear quan demana que Eivissa i Menorca avancin de fase

La formació considera que aquests gestos han de marcar el rumb a seguir en la desescalada

Podemos Illes Balears considera una bona notícia el fet que el president del Govern, Pedro Sánchez, hagi anunciat aquest dimecres que donarà més protagonisme a les autonomies en la gestió de la crisi sanitària provocada per la COVID 19 i considera que aquests tipus de gestos han de marcar el rumb a seguir en la desescalada.

En aquest sentit, el secretari d’Organització de Podemos Illes Balears, Alejandro López, ha apuntat que “comptar amb les autonomies i escoltar-les és essencial per tal d’aconseguir una desescalada segura i eficient. Per això esperem que aquest canvi de criteri impliqui que es tingui més en compte als Governs autonòmics quan suggereixen que determinats territoris com Eivissa i Menorca puguin avançar abans que la resta en les fases de desescalada a causa de la seva realitat particular”.

S’ha de garantir per damunt de tot la salut dels ciutadans i ciutadanes, però el fet de comptar amb l’opinió de les institucions que estan més a prop d’ells, és una gran noticia. Estic segur que el Govern balear, del qual formem part, estarà a l’altura de les circumstàncies”, ha afegit.

López, a més, s’ha mostrat satisfet de que el Congrés hagi validat una nova pròrroga de l’Estat d’alarma. “Era una qüestió vital i essencial. L’estat d’alarma segueix sent necessari malgrat el que digui la dreta i la ultradreta, que només volen treure rèdit polític d’una situació d’emergència”.

Cal apuntar que el president del Grup Parlamentari Unidas Podemos-En Comú Podem-Galicia en Común, Jaume Asens ha fet aquesta petició de descentralització cap a les autonomies durant el ple del Congrés i ha donat resultat.