Podemos exigeix una declaració estratègica de distribució des de la Península

La formació estableix que garantir la cadena amb la resta de ports és fonamental per a evitar l’escassetat de béns de primera necessitat

Alejandro López insta a donar suport a la indústria perquè en el futur la dependència sigui menor

Podemos Illes Balears assenyala que aïllar del Coronavirus no significa desabastir i es suma al Govern en exigir a l’Executiu central una declaració estratègica de distribució des de la Península.

En aquest punt, el secretari d’Organització de la formació, Alejandro López, ha destacat que “tenir cura els uns dels altres significa també subministrar de manera ordenada, previsible i regular”. “Els nostres hospitals i els sectors estratègics que estan aconseguint que el país es mantingui en peus depenen ara del flux marítim gairebé al 100%. Aliments, béns de reparació industrial o domestica, productes sanitaris i farmacèutics, fungibles, etc., són bàsics per a sortir sense alts i baixos de la present crisi provocada per la propagació del virus COVID-19, i han de ser prioritzats en la cadena de subministrament cap a les Illes Balears”, ha afegit López.

A més, el també diputat ha esmentat que “la particular condició insular de les Illes Balears fa del nostre territori un espai especialment fràgil i, per això, és urgent aquesta declaració estratègica de distribució des de la Península”.

Podemos considera que és bo ser transparents en relació amb els béns de primera necessitat que hem d’importar fins ara amb la finalitat que la ciutadania prengui en consideració la prioritat de reequilibrar la balança industrial en favor de les nostres Illes.

Per aquest motiu, la formació considera que hem d’apostar per la producció de més béns i serveis a les Illes Balears d’ara endavant. Produir més a les nostres Illes ens farà menys dependents, més nets, més eficients, més competitius i més forts com a societat per tal de fer front els reptes de la globalització. Posar rumb cap a una major sobirania industrial, energètica i alimentària no pot sinó portar beneficis per a la ciutadania balear.

Podemos diu que ha arribat a les institucions perquè ningú es quedi sense el seu salvavides i confia en sortir de la crisi amb tots i totes dins; sense que ningú quedi enrere.