Podemos Illes Balears es suma a la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

La formació dóna suport a totes les manifestacions virtuals que marxen aquesta setmana en la defensa d’aquests drets

Cati Pizà ressalta que “les vides LGTBI importen” i destaca “que els colors de la llibertat han de quedar-se i fer-se presents en totes les Institucions”

Des de Podemos Illes Balears volem sumar-nos a la celebració del dia internacional de l’Orgull LGTBI, reivindicant el nostre compromís amb la igualtat i la no discriminació per raó d’orientació sexual, identitat sexual, o identitat i/o expressió de gènere. Volem donar el nostre suport a totes les manifestacions virtuals que marxen aquesta setmana en la defensa d’aquests drets i sobretot, volem agrair als qui han lluitat per a donar-nos el dret de sentir-nos orgulloses de la nostra manera d’estimar i ser al nostre país.

A més enguany també volem sumar-nos al quinzè aniversari de l’aprovació del matrimoni igualitari, aprovació que no hagués estat possible sense la lluita de la comunitat LGTBI i els seus aliats. Són aquestes persones les que han aconseguit, amb el seu esforç incansable i malgrat obstacles inacabables, donar-nos el país que avui tenim. Ens sentim orgulloses de la nostra diversitat i per això volem continuar avançant en drets per a totes. Sabem que estem en deute, i aquest deute és particularment dolorosa i urgent amb les persones trans i els seus drets. Per això i amb una clara consciència democràtica i feminista, volem comprometre’ns com hem fet sempre des que vam néixer, amb els drets de les persones LGTBI, reafirmant en aquest sentit el compromís amb l’elaboració d’una llei d’igualtat i contra la discriminació de les persones LGTBI així com d’una Llei Integral Trans que reconegui el dret a l’autodeterminació en les decisions a prendre amb la seva identitat i abast definitivament la total despatologització de les persones trans, també per a les persones menors d’edat i les persones migrants.

La secretària de feminismes i LGTBI de la formació, Cati Pizà, ha explicat que “des de Podemos Illes Balears volem reivindicar la igualtat i la no discriminació per raó d’orientació sexual o identitat de gènere. Volem sumar-nos i donar el nostre suport a totes les manifestacions virtuals que marxaran en pro de la consecució d’aquestes llibertats. Però, sobretot, volem agrair als qui han lluitat per a donar-nos el dret de sentir-nos orgulloses de la nostra manera d’estimar i compartir la vida, lliurement i sense prejudicis”.

“Són aquestes persones les que han aconseguit, amb el seu esforç incansable i malgrat obstacles inacabables i governs retrògrads, donar-nos el país que avui tenim: el menys homòfob d’Europa. D’elles és l’orgull. A elles la nostra estima, el nostre respecte. El nostre reconeixement”, ha indicat Pizà, al mateix temps que ha asseverat que “els governs del canvi van arribar amb l’orgull posat i veiem com en nombrosos ajuntaments i institucions oneja la bandera arc de Sant Martí. Després d’aquesta setmana, els colors de la llibertat han de quedar-se i fer-se presents en totes les Institucions”.

Finalment, Pizà ha explicat que “l’orgull és de la gent, de la gent que dóna vida al canvi i a la dignitat. Gent que construeix un país en el qual mai més les nostres diferents maneres de ser felices podran ser motiu de discriminació”. Per això, ha dit “no tolerarem ni una passa enrere, cap mena de discriminació, ni una sola agressió més. Per visibilitzar la injustícia. Per reivindicar l’alegria. Per l’orgull de la gent”.

Així mateix, Podemos Illes Balears sabem que encara que s’han fet importants passos en els últims anys, encara existeixen massa situacions en les quals les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals s’han d’enfrontar a experiències discriminatòries que no poden tenir cabuda en una societat democràtica com la nostra. A més el suïcidi de l’activista LGTBI Sarah Hegazy, la mort de la doctora i activista trans mexicana María Elisabeth Montaño, l’agressió a una dona trans per part de la policia a Benidorm o les difícils situacions que ha enfrontat la Comunitat durant la pandèmia han colpejat a la Comunitat Internacional i ens han recordat que l’orientació sexual, identitat sexual, identitat i/o expressió de gènere continuen costant la vida de persones en molts països en ple segle XXI. Les vides LGTBI importen. I som conscients que la defensa de les mateixes és més poderosa quan es fa en aliança amb altres lluites. Saludem des d’aquí les marxes per l’Orgull en altres països i especialment també a aquelles que criden que les vides negres també importen. El nostre orgull és també internacional i és antiracista.

Sabem també que necessitem del feminisme per a transformar-lo tot. Les dones de la comunitat, lesbianes, bisexuals, transsexuals i intersexuals, ens sentim més orgulloses que mai de reivindicar la nostra identitat i la nostra orientació també des del feminisme. Com a dones no podem llevar-nos les ulleres morades, i per això els demanem a la resta que es posin les ulleres de l’arc de Sant Martí. Cap persona hauria de dir-li a una altra com sentir-se, com estimar o com ser. Creiem en les poderoses aliances del feminisme. Per això necessitem també que el nostre orgull sigui feminista.

Aquest 4 de juliol marxarem per a celebrar i reivindicar els qui som i el que ens queda per construir. Les nostres vides, les vides de les persones LGTBI, importen. La lluita pels nostres drets és la lluita per la llibertat. Continuem orgulloses!