Podemos posarà damunt la taula que es tengui en compte la indústria digital i dels videojocs en la recuperació de l’economia

La formació traslladarà a la pròxima reunió del pacte de reconstrucció que es tingui en compte aquesta indústria innovadora com una de les locomotores de la nova diversitat productiva que ha d’assumir Balears

Podemos demanarà que es tengui en compte la indústria digital i dels videojocs en la recuperació de l’economia i per aquest motiu posarà sobre la taula aquesta idea en les properes reunions del pacte de reconstrucció de les Illes Balears.

En aquest sentit, el secretari d’Organització de Podemos Illes Balears i portaveu del Grup Parlamentari, Alejandro López, ha explicat que “lo digital i els videojocs són un pilar clau de l’economia actual i del futur. De fet, és una de les indústries culturals més importants d’Espanya, per sobre del cinema, fins i tot a nivell mundial genera més beneficis que Hollywood”.

Per això, el diputat reclamarà al Govern que habiliti i reforci la formació en aquest camp a les nostres Illes i afavoreixi la dinamització i creació d’empreses especialitzades en aquest sector. “Els empleats del sector són, sovint, artistes en tota regla acostumats a dinamitzar el segment de les petites i mitjanes empreses amb possibilitats si es fes grans i convertir-se en empreses realment competitives dins del sector a escala global”, ha apuntat López, al mateix temps que ha recordat que aquestes activitats generen “creativitat, interactivitat, innovació, coneixement, tecnologia i ocupacions estables amb salaris per sobre de la mitjana”.

Podemos considera que existeix un nínxol digital òptim per a la recuperació econòmica de Balears que generi llocs de feina per a creadors, guionistes, traductors, dobladors, enginyers, dissenyadors i altres professionals de noves tecnologies. A més, aquesta indústria és transversal a moltes generacions i activitats; no sols promou que el nostre oci sigui divertit, sinó també que l’aprenentatge a l’escola o el treball en equip sigui més atractiu i entretingut.

Des de Podemos ja es va plantejar aquesta alternativa de model productiu abans de l’Estat d’alarma  i considera que el potencial per a absorbir mà d’obra qualificada és altíssim i la seva escassa dependència del factor insular la col·loquen en llocs de cap per a superar el monocultiu econòmic que patim.

López, ja va explicar aquest dilluns que la recuperació econòmica passa per reactivar a través de la indústria digital o reactivar l’energia verda .