Podemos reclama màxima atenció a la indústria de les Illes Balears

S’ha d’evitar el tancament de les empreses del sector industrial i apostar per una diversificació

Alejandro López apunta que els nous models econòmics han d’apostar per la diversificació del sector

Podemos Illes Balears reclama la màxima atenció a la indústria de la Comunitat Autònoma pel fet de ser un territori castigat pel monocultiu turístic i assenyala que la diversificació industrial passa per evitar el tancament de les empreses del sector industrial balear.

En aquest sentit, el secretari d’Organització de la formació i portaveu del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos, Alejandro López, ha destacat que “els nous models econòmics han d’assegurar l’enfortiment i diversificació de la indústria balear”.

Després de que el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, hagi reclamat aquest dimecres al ministeri d’Indústria que presenti ajudes que evitin el tancament d’empreses industrials ja que suposa un dels punts més sensibles de la present situació d’excepció a causa de la crisi del COVID-19, Podemos considera que les nostres Illes han d’estar llestes per a passar a la següent pantalla del progrés, amb una economia diversificada, de valor afegit local i respectuosa amb el nostre entorn de somni i les oportunitats de les joves generacions.

Així, a la línia de 50 milions d’euros llançada pel Govern Balear per a ajudes a empreses de menys de 250 treballadors, el Govern central pot i ha de correspondre amb, almenys, la mateixa xifra per a completar les encertades mesures de l’escut social aprovades.

Davant les informacions sobre la manca de màscares, guants, pantalles protectores i altres materials sanitaris essencials que no haguéssim trobat a faltar si portéssim més temps apostant per la indústria local i depenent menys dels xocs globals, Podemos considera que és el temps de reequilibrar la balança com més aviat millor i això passa per donar suport a la indústria existent.

En aquest sentit, Podemos considera òbvia la necessitat que el ministeri d’Indústria garanteixi el transport de mercaderies entre la Península i les nostres Illes, sobretot pel que concerneix matèries primeres i de primera necessitat.

L’arribada de Podemos al Govern té un sentit clar: hem vingut a diversificar i modernitzar el model productiu de les Illes Balears reforçant la seva sostenibilitat en el temps i en l’entorn.