Podemos reclama que els serveis sanitaris essencials estiguin sempre subordinats a l’interès general

Alejandro López ha recordat que en moments d’emergència sanitària com els d’ara els responsables polítics han d’estar a l’altura

És en situacions com aquesta quan queda clar la importància de tenir una sanitat pública

El portaveu del Grup Parlamentari, Alejandro López, ha explicat aquest dimecres després de la junta de portaveus que en moments d’emergència sanitària  (per l’expansió del COVID-19) com els d’ara “els serveis essencials com els relacionats amb la sanitat han d’estar sempre subordinats a l’interès general” i “els responsables polítics han d’estar a l’altura”.

López, a més, ha explicat que “en aquests últims dies estem veient com en altres comunitats autònomes com la madrilenya, amb dècades de privatitzacions encobertes, retallades i abandó de la sanitat pública, s’estan donant situacions de saturació i falta de mitjans tant materials com de personal a l’hora de tractar als pacients que poguessin estar contagiats pel coronavirus”.

Per això, ha asseverat el diputat, “és en situacions com aquesta quan queda clar l’important que és tenir una sanitat pública ben dotada tant en personal com en instal·lacions“. “Com hem dit sempre, la nostra sanitat pública és i ha de continuar sent un orgull, per això s’ha de continuar fent tot el possible per a protegir-la enfront dels interessos d’alguns partits i sectors, que en l’últim que pensen és en l’interès general”, ha afegit.

D’altra banda, López ha fet una crida a la cautela: “Cal ser cauts a l’hora d’avaluar la situació a Balears, demanem prudència i responsabilitat a tota la nostra societat, s’han de seguir les recomanacions transmeses des de les diferents institucions i recórrer sempre a fonts d’informació oficials“.

DECRET D’HABITATGE

Així mateix, el portaveu ha explicat que a la propera sessió plenària es tractarà el debat i la votació sobre validació o derogació del decret llei de mesures urgents en matèria d’Habitatge.

“Des d’Unidas Podem ja vam fer una valoració positiva d’aquest Decret, perquè és un Decret necessari, ja que Balears passa per una emergència habitacional molt evident, i accedir a habitatges amb preus assequibles, es pot convertir en tota una odissea”, ha destacat al mateix temps que ha etzibat que “l’accés a un habitatge digne, és una línia que des d’Unidas Podemos hem defensat sempre“.

El diputat també ha volgut destacar que Unidas Podemos vam negociar de manera activa perquè aquest decret millorés i permetés posar en marxa les mesures necessàries perquè la gent pugui tenir l’oportunitat d’accedir a un habitatge digne a preu assequible. “Donarem suport a aquest Decret llei tan necessari per a Balears”, ha dit.

López, a més ha recordat que a nivell de l’Estat s’ha anunciat que s’aplicaran les mesures necessàries per a evitar els desnonaments per impagament de lloguer en les zones tensades.