Podemos veu amb bons ulls les mesures preses pel Govern i li demana seguir per la bona senda

La formació proposa suspendre el pagament de factures d’energia a llars i pimes en dificultat

Podemos Illes Balears veu amb bons ulls les mesures preses pel Govern balear a causa de l’Estat d’alerta sanitària en el que ens trobem, i celebra la mesura de suspendre els talls de llum i gas a les llars durant la crisi.

D’altra banda, la formació proposa al Govern de les Illes Balears suspendre el pagament de factures d’energia a llars i pimes en dificultat.

La formació considera que els principals amenaçats per aquesta crisi sense precedents són les llars i les petites i mitjanes empreses, que formen el teixit social i productiu més capil·larizat però també més vulnerable i per això destaca que aquesta mesura no només persegueix estendre una xarxa de seguretat, sinó també assegurar-nos que la nostra economia no s’aboca al precipici de la concentració i el monopoli comercial i productiu.

En aquest sentit, el secretari d’Organització de la formació i portaveu del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos, Alejandro López, ha destacat que “petits llibreters que tanquen mentre Amazon lloga centenars de milers de nous metres quadrats de magatzem, botigues de venda d’ordinadors o sabaters de tota la vida amb un aparador que no pot posar-se a Internet, com si fan els grans distribuïdors, mereixen la protecció de la comunitat i la solidaritat de les grans empreses elèctriques al país de la UE on més ha augmentat el preu de la llum i el gas a 2019“.

Podemos Illes Balears considerem que si no ens volem quedar a mitges a l’hora d’evitar la perspectiva que el teixit comercial i productiu de les Illes Balears quedi arrasat pel tsunami de la paràlisi d’aquestes setmanes, les mesures de suport han de ser exhaustives i animem al Govern a què segueixi per la bona senda que s’ha iniciat a l’acordar la garantia de subministrament a totes les famílies que ho necessitin.

A mes, Podemos subratlla la necessitat de redoblar esforços i fons públics cap a la transició energètica per fer front als reptes de la globalització -i la crisi del coronavirus és un d’ells, que pot repetir-se alguna vegada més- aconseguint, doncs, una mínima dependència energètica respecte de les importacions de la Península.

Podemos Illes Balears tenim clar que d’aquesta crisi en sortirem tots units i unides, la qual cosa vol dir que no cal deixar als més vulnerables plantats ni desprotegir a les Pimes davant de la major resistència de les multinacionals i les empreses de grans dimensions.