Podemos vol que el Govern impulsi la indústria del videojoc a Balears

La formació comença a reunir-se amb empreses del sector amb l’objectiu de presentar iniciatives parlamentàries que instin el Govern a potenciar la indústria

El secretari d’Organització de Podemos Illes Balears i portaveu del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos, Alejandro López, ha començat una sèrie de reunions amb empreses de les Illes Balears de la indústria del videojoc per tal d’instar el Govern a què impulsi i potenciï aquest sector.

Aquesta ronda de contactes iniciada amb l’empresa Xaloc, empresa radicada en el Parc Bit i que és de les poques de Balears que han desenvolupat videojocs per a consoles i plataformes com PS4 o Nintendo Switch, té com a objectiu recavar informació per tal de poder articular iniciatives parlamentàries que instin el Govern a potenciar la indústria.

En aquesta primera reunió els treballadors de l’empresa van indicar la gran oportunitat laboral que suposa el sector i el benefici econòmic que pot tenir per a les Illes el fet d’apostar per un àmbit que anualment genera milers de milions d’euros, ja que és una indústria que genera beneficis deu vegades superiors a la del cinema.

Malgrat això, els empresaris van posar damunt la taula algunes de les problemàtiques que tenen aquestes empreses com la de trobar treballadors formats, ja que a Balears no hi ha formació especialitzada en les diverses branques que componen aquesta indústria. L’empresa, a més, va transmetre a López el problema de la manca d’oportunitats que poden oferir a gent de fora a causa de l’encariment del nivell de vida i d’habitabilitat que suposa venir a  les Illes.

En aquest punt, López ha explicat que “si de debò volem diversificar el nostre model productiu a un que no sigui tan dependent del turisme, cal apostar per tots els sectors que precisament vagin en aquesta línia”. 

El desenvolupament de programari o software, en específic el de la indústria de videojocs, és una opció molt interessant, no sols pel gran mercat que representa, també perquè a causa de la seva característica digital, no es veu tan afectat pel fet insular, com altres indústries que sí que són molt dependents dels costos que el transport poden generar”, ha afegit el diputat.

Per aquest motiu, es va traslladar la necessitat d’agilitzar tràmits administratius per a posar en marxa empreses d’aquest tipus, a més de poder comptar amb assessorament burocràtic o  ajudes en els primers anys de vida per tal de visibilitzar-se dins del sector, com la d’assistència a fires internacionals.

Des d’Unidas Podemos tornam a insistir en la necessitat de potenciar uns models alternatius al turisme com a motors econòmics. El fet de diversificar el model productiu passa per començar a establir contactes amb empreses del sector les noves tecnologies com les dels videojocs.

No hem d’oblidar, a més, que el fet que hi hagi problemes per tal d’atreure a gent de defora que ajudi a potenciar aquest sector, va estretament lligat als preus de l’habitatge i l’encariment de la vida a les Illes. En aquest sentit, tornem a posar en valor el Decret d’Habitatge que es votarà la setmana vinent al Parlament i que considerem com a necessari.