Podemos vol que se declari l’estat d’emergència climàtica a les Illes Balears

Mae de la Concha ha explicat que la lluita contra el canvi climàtic es tracta d’un tema de màxima urgència i potser el repte més important que marcarà el nostre futur immediat

La formació mostra el suport a moviments com ‘Fridays for Future’ o ‘Extinction Rebellion’, que tenen clar la defensa del planeta

La secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, ha explicat aquest dissabte que la formació treballarà perquè es declari l’estat d’emergència climàtica a les Illes Balears en totes les institucions de les Illes on es governa.

Així ho ha explicat als mitjans, després de que el Consell Ciutadà Autonòmic, celebrat aquest divendres, hagi decidit posar en marxa aquesta mesura sobre un tema que és importantíssim per a la ciutadania com és la lluita contra el canvi climàtic. “És un tema de màxima urgència al qual cal donar-li màxima importància, i potser el repte més important al qual ens enfrontem i que marcarà el nostre futur més immediat i el de les pròximes generacions”, ha explicat De la Concha.

La lluita contra el canvi climàtic és un tema clau per a Podemos Illes Balears i impulsarem perquè aquest ‘New Green Deal’ es dugui a terme de manera transversal a totes les conselleries i convidam a totes les formacions polítiques a sumar-se en combatre aquest canvi climàtic amb polítiques valentes i innovadores i que ja s’han dut a terme en multitut de ciutats, païssos o diferents estats.

De la Concha, a més, ha explicat que el proper 23 de setembre es reuneix la cimera pel clima a Nova York i el dia 27 està convocada una vaga mundial contra el canvi climàtic convocada per diversos moviments com ‘Fridays for Future’ o ‘Extinction Rebellion’, “als quals donem suport totalment”. Podemos veiem amb grans esperances que aquests moviments mostrin el camí a seguir. Estan aconseguint que per fi el tema tingui la rellevància mediàtica i pública que es mereix, però necessitem més accions contundents.

“Encara que només sigui una declaració política, si s’està governant, pot implicar mesures concretes per frenar les emissions o la pujada de temperatures, que era deseable que no passés els 1.5 graus i ja l’ha superada ampliament”, ha destacat De la Concha.

La lluita contra el canvi climàtic és un tema de primer ordre per a Podemos. Així es reflecteix en els nostres programes i per això ja en el Congrés li vam demanar aquesta declaració al govern de Pedro Sánchez, davant la qual va fer oïdes sordes. “Al món només hi ha 3 pulmons: l’Amazones, Indonèsia i la rivera del Congo, i dos d’ells estan sèriament malalts”, ha assenyalat la secretària general al temps que ha explicat que “aquí a Balears ens solem fixar només en el que tenim aquí però no ens adonem que  el que passa a l’altre extrem del món ens afecta directament”.

“La crisi climàtica provocarà que les crisis migratòries siguin més freqüents i més greus i és necessita que les polítiíques a nivell mundial passin a ser de col·laboració i d’unió ja que totes i tots formam part del nostre planeta”, ha afegit.

Podemos considerem que ens estem jugant el nostre futur i el dels nostres fills i néts, el dels nostres mars i camps, el de moltes espècies i en definitiva el de tot el planeta. I com repeteixen els joves cada divendres, ‘no hi ha planeta B’ i per això hem d’estar a l’altura com a formació política.

Treballarem perquè aquest estat d’emergència es declari i per a dur a terme totes les mesures urgents que necessitem per a avançar cap a un futur més net, més sostenible i en general respectuós amb el mitjà que ens envolta”, ha afegit De la Concha, que ha volgut remarcar que “també des dels municipis impulsarem aquesta declaració d’emergència climàtica, com ja estem fent des del municipi de Sant Josep de Sa Talaia”.