Posarem en marxa iniciatives en favor del clima

Podemos Illes Balears es concentra a Cort en favor del clima i es compromet a seguir lluitant i pressionant a les institucions per posar en marxa polítiques transversals que lluitin contra el canvi climàtic

La declaració de l’Estat d’emergència climàtica és essencial per tal de poder fer-li front

El membre de l’executiva de Podemos Illes Balears i secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern de les Illes Balears, Jesús Jurado, ha destacat aquest divendres durant la concentració en favor del clima que s’ha dut a terme a Cort que “des de Podemos pensem que per actuar, per evitar i que empitjorin aquestes condicions climàtiques al planeta, estem pressionant i posant en marxa una sèrie d’iniciatives per declarar l’estat d’emergència climàtica, i per exemple, ja ho hem fet al Congrés dels diputats i presentant iniciatives també aquí al Parlament, i estem pressionant als socis perquè es faci també al Consell de Mallorca”.

Volem cridar l’atenció amb aquesta concentració sobre el problema que tenim sobre la taula i que és evident i que ningú ho pot negar, com és el canvi climàtic. També volem posar l’accent en les solucions”, ha dit Jurado als mitjans al mateix temps que ha destacat que “necessitem que hi hagi un seguit de polítiques que surtin de les administracions i que serveixin com a solucions d’aquest greu problema que s’ha agreujat en les darreres dècades”.

Aquí a les nostres Illes és important apostar per una transició energètica que s’ha d’impulsar des del Govern i s’ha de canviar el model de mobilitat, perquè és molt important que ens conscienciem que el transport públic deixa una petjada molt més reduïda que l’imperant model de transport privat. Des de les administracions s’ha de pitjar en aquestes polítiques concretes que ajudaran a revertir, menys aviat del que ens agradaria, aquest efecte brutal de la nostra presència en aquest planeta”. Podemos dirigeix la conselleria de Transició energètica al Govern a través del vicepresident Juan Pedro Yllanes i per exemple, ja s’ha compromès en posar en marxa l’Institut Balear de l’Energia i que impulsarà les mesures necessàries perquè la transició energètica és real i justa.

Des de Podemos Illes Balears sabem que la posada en marxa de l’IBE permetrà, a més de fer front al canvi climàtic, que l’energia renovable arribi allà on el mercat no arriba i la faci adequada en el territori, i quan es posi en marxa, s’haurà complit una de les promeses electorals que ajudarà a lluitar contra la pobresa energètica de les Illes, així com fer front al canvi climàtic.

Així mateix, Jurado ha destacat que “moltes institucions ja han tirat endavant aquestes iniciatives, però això s’ha de plasmar perquè aquest canvi sigui efectiu. Nosaltres seguirem pitjant, estem governant o no, presentant propostes i impulsant polítiques per aconseguir els objectius desitjats”.