Programa Electoral Eleccions Generals 2019: Les raons continuen intactes

El programa electoral de Podemos està centrat en el país que volem ser, garantint els drets democràtics, la justícia laboral i social

L’Horitzó Verd, l’Horitzó Morat i l’Horitzó Digital marquen les línees principals d’aquest programa electoral de cara a les eleccions del 10 de novembre

El programa electoral de Podemos per a les Eleccions Generals del dia 10 de novembre arriba amb la intenció d’afrontar els grans reptes del país i deixar ben clar que les raons per aconseguir un nou país, continuen intactes.

Avui dia,  i  amb  un  important  agreujament  com a conseqüència de l’última crisi, a Espanya no es respecten molts dels drets de la ciutadania que consagra la Constitució espanyola: el dret a una ocupació digna, a unes pensions suficients, a un habitatge assequible, a una sanitat i educació públiques i de qualitat.

Al mateix temps, hi ha reptes de país, que són també grans oportunitats d’avançar i que segueixen pendents com son una veritable transició ecològica per a frenar el canvi climàtic i baixar la factura de la llum, una revolució en l’economia de les cures que ens situï en la vanguàrdia europea, erradicar el masclisme estructural i les seves violències, frenar la despoblació a l’Espanya buidada i revertir-la.

Per això, en les eleccions del 10 de novembre, el camí que seguirà Espanya es bifurca en dos futurs molt diferents i son els ciutadans els que decidiran en quina direcció va el país: el camí de l’antic bipartidisme, que s’enforteix recolzat en diferents partits satèl·lit, o el camí on els ciutadans recuperam part dels nostres drets i la vida de les persones és una mica més segura i més estable.

L’Horitzó Verd, l’Horitzó Morat i l’Horitzó Digital marquen les línees principals d’aquest programa electoral de cara a les eleccions del 10 de novembre. D’entre les mesures programàtiques, destaquem la derogació de la reforma laboral de Zapatero de 2010 i la de Rajoy de 2012. A més, volem aconseguir un salari mínim interprofessional de 1200 euros en la pròxima legislatura o intervenir el mercat del lloguer per a impedir pujades abusives mitjançant el control de preus i garantir un lloguer estable i segur per a persones inquilines i petites propietàries per a garantir un lloguer estable, assequible i segur.

D’altra banda, volem prohibir que els partits puguin finançar les seves campanyes electorals mitjançant crèdits bancaris o de l’ICO, i prohibir que els bancs i els fons siguin propietaris  dels mitjans de comunicació. A més a més, apostem per recuperar els 60.000 milions del rescat bancari i prohibir les portes giratòries.

A més a més, volem la creació d’una empresa pública d’energia, tal i com hem fet a Balears amb l’Institut Balear de l’Energia (IBE) a través de la conselleria de Transició energètica en mans de la formació, per a dur a terme la transició ecològica, lluitar contra el canvi climàtic i baixar la factura de la llum.

També volem impulsar un pla d’inversions en les nostres infraestructures ferroviàries amb paràmetres de qualitat, sostenibilitat i justícia territorial o crear una targeta única de transport, gratuïta per a meno-cap de bestiar de 26 anys i a un preu assequible per al conjunt de la població.

Així mateix, és necessari implementar un Pla Estatal de Lluita contra les Violències Masclistes amb una dotació anual de 600 milions d’euros, o establir una jornada laboral de 34 hores setmanals i reorganització dels temps de treball, oci i cures.

D’altra banda, també volem elaborar una Política Agrícola Comuna (PAC) més justa. Feina que ja hem començat a fer a les Illes Balears a través de la Conselleria d’Agricultura i Pesca, dirigida per la consellera i secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha.

Recordem que Antònia Jover i Lucía Muñoz, repetiran com a candidates d’Unidas Podemos per les Illes Balears al Congrés dels diputats. Per la seva banda, la repsonsable de Cultura de Podemos Illes Balears, Beni Aguiló, i Alfonso Rodríguez (EUIB), encapçalaran la llista al Senat per Mallorca.

Unidas Podemos va obtenir dues diputades al Congrés dels diputats en les passades eleccions generals del 28 d’Abril amb un total de 92.241 vots i un 17,82% dels vots, essent així la segona força politica més votada a la CCAA.

** Podeu consultar el programa complet en el següent enllaç.