Registram al Parlament la Llei de Capitalitat de Vila

’Podem posam tota la nostra empenta en la important tasca dels ajuntaments del canvi i defensam la igualtat de drets entre illes i la identitat de cadascuna d’aquestes. Amb aquesta Llei, a la fi es culminarà una reclamació històrica de la gent d’Eivissa amb l’aportació de 5 milions d’euros anuals com a mínim per a la ciutat que la dotarà dels serveis públics necessaris i millors infraestructures’, s’ha felicitat el diputat Aitor Morrás, qui ha registrat la iniciativa a la cambra balear, juntament amb el Psib. El text de la iniciativa de proposició de llei ja va estar consensuat per tots els partits que formen part de l’Ajuntament d’Eivissa, institució que durant anys ha reclamat la declaració d’aquesta condició.

Podem posam tota la nostra empenta en la important tasca dels ajuntaments del canvi amb la Llei de l’Estatut de Capitalitat de la Ciutat d’Eivissa que fa una passa més per a la que volem que sigui la seva aprovació definitiva aquesta legislatura. Una Llei que ens acosta a la igualtat de drets entre els i les ciutadanes de cadascuna de les illes que defensam i que remarca el concepte de pluriinsularitat preservant la identitat pròpia de cada illa.

És una fita històrica que culmina les reclamacions de la gent de Vila per tenir millors serveis i infraestructures per accedir a la capital i demostra, una vegada més, que amb Podem a les institucions les necessitats de la gent són el primer’, ha afirmat el diputat de Podem, Aitor Morrás, qui impulsa la Llei que en aquesta ocasió avança en el seu tràmit parlamentari per ser una realitat per primera vegada després d’un primer intent que el Parlament va tirar enrere el 2010.

La Llei de l’Estatut de Capitalitat de la Ciutat d’Eivissa suposa una aportació econòmica mínima anual de 5 milions d’euros per a la ciutat, una xifra que serà revisada i actualitzada per un consell de capitalitat i que procedirà en un 70% del govern balear i en un 30% del Consell d’Eivissa.

La Ciutat d’Eivissa -coneguda familiarment com a Vila- ha exercit sempre de capital de facto de l’illa, ja sigui com a centre administratiu, comercial o de transports, però aquesta capitalitat ha sigut sempre poc més que simbòlica. Així, la ciutat i els seus habitants han hagut d’oferir uns serveis supramunicipals i han hagut d’adaptar-se a un important moviment de població flotant, però sense rebre mai cap compensació per aquesta situació peculiar.

Una injustícia que finalment podrà ser revisada amb l’aprovació d’aquesta Llei, i que dota a la ciutat de l’estatut i el protagonisme que mereix, i que li servirà per afrontar els seus reptes com a capital efectiva de l’illa.