Resultats de la consulta sobre la formació d’un Govern de coalició progressista

El 97% dels inscrits i inscrites que han votat, han donat suport a que Podemos participi en un Govern de coalició en els termes del preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias

Mae de la Concha: “Les bases estan a favor de governar, de millorar la vida de la gent des d’un govern progressista a l’Estat, que imiti el que ja estem fent aquí a les Illes”

La majoria dels inscrits de Podemos ha indicat el mateix que els votants ja van dir en les urnes, que hi hagi un govern de coalició progressista. Així, el 97% han donat suport a aquest acord per a un govern de coalició progressista.

En la consulta han votat un total de 134.760 persones de les quals 130.150 van votar “sí” (96,8%), 4.244 van donar suport al “no” (3,16%) i 366 van votar en blanc (0,27%). La participació ha estat del 59% del cens d’inscrits i inscrites actius anomenats a vot i han contestat a la pregunta de si “Estàs d’acord en que participem en un Govern de coalició en els termes del preacord signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias?

En aquest sentit, la secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, ha indicat que “un cop més, tornem a demostrar que a Podemos, les decisions importants las pren la gent, la nostra militància. Gràcies a totes les persones que han participat a la consulta”.

Així, la secretària general ha dit que “el suport pràcticament total al ‘sí’ demostra que les bases estan a favor de governar, de millorar la vida de la gent des d’un govern progressista a l’Estat, que imiti el que ja estem fent aquí a les Illes”.

També el secretari d’Organització de Podemos Illes Balears, Alejandro López, ha asseverat que “aquest acord centrat en els punts signats per Pablo Iglesias i Pedro Sánchez, uns acords per a aprofundir en l’estat del benestar i solucionar els problemes que actualment hi ha a Espanya“.

López ha etzibat que “la importància que Podemos formi part d’un govern estatal és molt important, sobretot per a garantir que els drets de la gent no es toquin i hi hagi avanços socials“. “Aquí a Balears ja vam tenir un acord similar, acord que els inscrits van donar suport també amb una àmplia majoria”, ha afegit.

A més a més, el també diputat ha asseverat que “el govern de Balears és exemple a seguir de com aconseguir treballar amb un govern de coalició entre diverses forces, basat en un full de ruta clar, el benestar de la gent corrent, garantir serveis com a educació, sanitat o serveis socials, i alhora donar seguretat apostant per diversificar el model productiu de les illes per a aconseguir instaurar una economia estable, amb llocs de treball de qualitat i que permeti a les famílies tenir garantida la convivència i els seus drets en el dia a dia”.

Per aquest motiu, ha apuntat el secretari d’Organització “l’important és tenir un govern treballant per a la gent, tant en les preocupacions immediates del dia a dia, com en els grans reptes que ens vénen en el mitjà i llarg termini com a país”.

López també ha apuntat que des de Podemos Illes Balears “volem agrair la participació de les més de 130.000 persones que han participat”.

Cal recordar que el període de votació telemàtica va començar dissabte passat 23 de novembre a les 10.00 hores i ha conclòs avui dimecres a la mateixa hora