7 de juliol

Rivera i Valls venen a les Illes a tapar amb la bandera el seu model de país precaritzat

Aquest diumenge tindrà lloc a Palma l’acte ‘España Ciudadana’, que comptarà amb la presència del líder de Cs, Albert Rivera, i l’exprimer ministre francés, Manuel Valls, que va passar de ‘socialista’ a amic del partit de l’elit – Ibex-35. Un acte a on, amagant-ho tot amb la guerra de banderes i discursos falsos d’enfrontament per llengües, Ciutadans vindrà a les Illes a tapar el seu model de país (encara més) precaritzat i desigual, a on els únics que perdran seran els treballadors i treballadores, especialment les que treballen al sector dels serveis.

I es que Ciutadans, tot i que es va presentar com un partit ‘ni de dretes ni d’esquerres’, fa ara més d’un any ja va eliminar les referències al centre-esquerra del seu ideari. La ‘careta’ els ha durat ben poc, però era d’esperar d’un partit amb un ‘gurú’ econòmic que treballava a la FAES d’Aznar, com ho és Luis Garicano. Un partit que té com a mesura ‘estrella’ per millorar el panorama laboral del nostre país el contracte únic, criticat fins i tot per l’exministre De Guindos del PP, i que és una excusa per abaratar els acomiadaments.

Imaginem el mal que faria aquesta ‘arma de precarietat massiva’ que és el contracte únic, a les Illes. Això no ho explicaran aquest diumente a la gent. Seguiran implantant el seu discurs d’enfrontament identitari. És la seva única arma, ja que no tenen programa per millorar el dia a dia de la gent; no obstant, sí que el tenen per a les grans fortunes i els bancs. De fet, ja van votar en contra d’apujar els imposts a aquests últims, mentre l’IVA (l’impost que afecta tothom per igual) no ha fet més que pujar. És el que passa quan deus favors als poderosos.

Aquest partit, -fins ara ‘crossa i futur recanvi del PP- que s’envolta en la bandera per dir que és l’únic que pot defensar el país, en realitat només defensa uns pocs amics de l’IBEX-35; per a la majoria de gent, que és la treballadora, no té un model amb treballs estables i ben remunerats, ni amb ‘pensions’ garantides per llei i dignes per a tothom, ni amb la intenció d’apujar el salari mínim a 900 euros, ni amb la intenció de mantenir i millorar la sanitat i educació publiques, com sí tenim a Podem. Però Ciutadans no va ser ‘dissenyat’ per a això.

Volen dividir la gent perquè els sigui més fàcil guanyar i retallar els seus drets. Però no els deixarem, perquè nosaltres sí tenim un model per a les majories, com hem demostrat amb la llei contra la precarietat i per l’estabilitat laboral que hem presentat al Congrés; i perquè creiem que un país unit és aquell on tota la gent viu dignament i amb plenitud dels seus drets.