Si Bauzá no vol treballar per a la gent de les illes hauria de dimitir

El comptador del senador del PP Bauzá pràcticament continua a zero des de l’inici d’aquesta legislatura; després de tres anys només tenim el seu jurament de càrrec, com a senador, i una intervenció als pressuposts l’any 2016. Fins ara s’ha embutxacat gairebé 170.000 euros fent càlculs conservadors, ha explicat la portaveu adjunta de Podem, Laura Camargo, el que vol dir que per gairebé 8 minuts d’intervenció al ple en tres anys de legislatura hem pagat 342 euros per segon.

Podem felicitam als diferents candidats de MES tant a la presidència del govern com al consell de Mallorca, a Bel Busquets, Guillem Balboa, Miquel Ensenyat i Fina Santiago. ‘MES és un partit que forma part dels Acords pel Canvi i desitjam que aquesta majoria de la qual ells formen part pugui continuar la propera legislatura ampliant si és possible la majoria existent actualment’, ha dit el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, en roda de premsa’. Segons ha explicat, Podem esperarem a després de l’estiu com també ho farà MES per completar les seves llistes, i la nostra posició política és el desig que continuem treballant plegats no només en el Parlament, sinó també formant part del Govern i amb la tasca important i antagònica al PP que s’està desenvolupant amb bons consensos i bons acords a les diferents institucions de les nostres illes, tant als consells insulars com a l’ajuntament de Palma.

‘Tenim un model de futur compartit i més enllà de les discrepàncies, MES forma part  d’aquest futur compartit’, ha insistit.

PLE DE DEMÀ: LLEI DE CAMINS I LLEI ÒMNIBUS

Demà es debaten dues lleis molt importants per a nosaltres; la llei Òmnibus i la llei de Camins, que ens ve del consell de Mallorca, demà és la pressa en consideració. D’aquesta llei destacam la nova cultura del medi ambient i la recuperació de l’ús públic d’uns camins que mai havien haver deixat de ser públics. Destacam els esforços del Consell i aquesta nova consciència social que allò públic s’ha de recuperar, votarem a favor de la pressa en consideració. Jarabo ha destacat que des del Consell han liderat la redacció d’aquesta llei. ‘Els camins públics són per caminar. La llei regula l’ús d’aquests camins i servirà també per instal·lar la consciència de recuperació del que és públic i de la cura dels tresors de la nostra illa com són aquests camins. Els drets s’han d’exercir, no només reclamar-los. I convidam a tothom a caminar per aquests camins que a partir de demà recuperarem per a tothom‘, ha anunciat.

El portaveu ha destacat la negociació intensa que hi ha hagut en aquesta llei, que s’ha endarrerit més del que ens hagués agradat, ha confessat, però a la fi és una llei molt consensuada amb els partits que formen part del govern del consell de Mallorca. Per a Jarabo, aquesta iniciativa és important des de la perspectiva de descentralització i els consells sí poden proposar lleis al parlament amb un alt nivell de consens, encara que no tinguin capacitat legislativa. Ha estat una llei molt participada que ha comptat amb un període llarg d’exposició pública amb aportacions d’ajuntaments, d’iniciatives particulars i és una llei que hauria d’agradar a tothom qui respecta el que és públic, ha insistit.

També aprovarem la llei Òmnibus; les aportacions més importants que hem fet des de Podem és, a més de la recuperació de la carrera professional per a tots els funcionaris i funcionàries, és la paralització de la importació de residus. ‘La passada legislatura va ser una legislatura contra el medi ambient i contra la protecció del nostre entorn, amb qüestions com la importació de residus d’altres països. Una illa com Mallorca no pot aspirar a contemplar ingressos per crema de residus; des del Consell de Mallorca ja s’havia fet una tasca important per a la paralització de la importació i amb aquesta esmena que hem introduït a la llei Òmnibus queda garantida la paralització independentment de qui governi al consell de Mallorca’, ha dit el diputat.

El portaveu ha explicat que també hem limitat els efectes que tenia la disposició transitòria catorzena de la Llei d’urbanisme, la coneguda com ‘esmena Matutes’. ‘La nostra intenció, després de la disposició que vam entendre que era urbanisme a la carta, que beneficiava a terrenys de cala Terida i de Platja d’en Bossa, és que no es pot urbanitzar, no es pot aprovar una legislació sense límits de beneficis per a determinats propietaris. Hem plantejat aquesta esmena que limita les conseqüències que tenia la disposició 14ena.  Estem molt satisfets que la majoria progressista voti a favor de l’esmena i sense atacar ningú, sinó sempre pensant en l’interès general, l’esmena demà s’aprovarà’, ha explicat.

Respecte al registre de Matutes al Parlament, Jarabo ha dit que estem a l’espera del que ens puguin dir els lletrats del Parlament que previsiblement hauria de passar per la Mesa del Parlament; ‘és una acció molt excepcional, sembla que mai una persona o una empresa pel seu compte hagi intentat frenar mitjançant registre una iniciativa d’aquest Parlament. Insistim que nosaltres protegim l’interès general i tothom està legitimat a defensar el seu interès personal’, ha dit.

JUDICI SÒNIA VIVAS

La portaveu adjunta, Laura Camargo, ha explicat que avui ha començat el judici contra l’homofòbia i la lesbofòbia a la policia local de Palma. Des d’avui a les 8.30h hem estat donant suport a Sònia Vivas, ‘una policia valenta, que va decidir denunciar aquestes pràctiques dins la policia local’, ha explicat Camargo.

‘Podem tenim claríssim que és molt important que hi hagi una policia que s’encarregui de protegir la ciutadania també d’aquests delictes d’odi i volem que el cos policial estigui totalment net de pràctiques com aquestes, per això hem anat a donar suport a Vivas i esperam que tot vagi molt bé. També desitjam que la justícia actuiï amb tota exemplaritat i contundència com han reclamat els col·lectius feministes i lgtbi com Ben Amics, com Dona Sana, Feministes en Acció, que també eren avui a les portes del TSJIB. Aquesta sentència podria arribar a ser històrica. Tot el nostre suport a Sònia i recordem que ja dins el Congrés dels diputats hi ha una llei de protecció dels denunciants que du massa temps sense aprovar-se; és una llei essencial per protegir d’assetjament a tota la gent que gosa com Vivas a plantar cara a actituds d’aquests tipus’, ha denunciat.

BAUZÁ VOL SER PRESIDENT DEL PP ESTATAL

Camargo, respecte a l’intent de Bauzá de postular-se per competir a presidir el PP estatal, ha expressat ‘la nostra preocupació perquè Bauzá és un senador de designació autonòmica i ens preocupa perquè és un etern candidat que no fa res al Senat. El seu comptador pràcticament continua a zero des de l’inici d’aquesta legislatura; després de tres anys només tenim el seu jurament de càrrec, com a senador, i una intervenció als pressuposts l’any 2016′, ha criticat. ‘Bauzá està deixant el nom de les nostres illes per terra en lloc de fer feina per als illencs i illenques i si no vol fer feina el que hauria de fer és dimitir i que pogués entrar una altra persona que vulgui dur endavant iniciatives pel bé de la ciutadania de les illes’, li ha reclamat.

Segons la diputada, ‘fins ara s’ha embutxacat gairebé 170.000 euros fent càlculs conservadors, el que vol dir que per gairebé 8 minuts d’intervenció al ple en tres anys de legislatura hem pagat 342 euros per segon. Hi ha futbolistes que estan pitjor pagats que el senador Bauzá que ha fet una intervenció en tres anys, fent càlculs conservadors’, ha insistit.

A preguntes dels periodistes, també hem felicitat Rafael Nadal pel seu 11è triomf a Roland Garrós; és un excel·lent esportista i estem molt orgullosos de la seva tasca com a tenista (  ). El fet que les dones tenistes cobrin menys que els homes tenistes consideram que és una qüestió que ens hauria de fer pensar més que les opinions personals de l’esportista sobre la convocatòria o no d’eleccions.