SOM EL TEU ALTAVEU

El portaveu parlamentari i candidat a la batlia de Palma, Alberto Jarabo, la número 2 a Cort, Sonia Vivas, juntament amb la resta de candidates de Podem a Palma, també al Congrés i representants d’Esquerra Unida, han donat el sús a les Converses de barri per una ‘Palma Valenta i Viva’, dissabte migdia a la plaça París, al barri de Camp Redó. Volem estar a prop per escoltar la veu de qui més coneix la realitat de cada racó de Ciutat. 

L’habitatge és un dels problemes més greus actualment a Palma. Podem hem pressionat perquè deixàs de ser un bé d’especulació, però encara hi ha partits que s’agenogen davant els fons voltors; aquests, amb els fons d’inversió i el lloguer vacacional, són els culpables de la pujada de preus que patim. Les solucions són augmentar el parc públic d’habitatge, com ha fet Ada Colau a Barcelona, que ha aconseguit que el 30% de les noves promocions vagin destinades a lloguer social’, ha proposat Alberto Jarabo durant la xerrada amb els veïnats i les veïnades del barri que s’han acostat a la plaça París. El candidat a la batlia de Palma ha destacat que, per primera vegada a les Balears, des del Parlament hem aprovat una Llei d’Habitatge que obliga els grans propietaris a cedir els habitatges buits, ‘seguint el lema que sempre hem defensat que no podem tenir cases sense gent ni gent sense casa’.

Per a Jarabo, també s’han d’aplicar ajudes directes “mentre moltes famílies no puguin arribar a final de mes per mor dels alts preus dels lloguers”.

Els candidats i candidates han recollit les propostes i compartit els problemes de la gent del barri i han volgut recordar que ‘som gent que no venim de la política i que fa uns anys decidírem fer una revolució ciutadana, davant uns partits que no n’estaven representant les expectatives’. ‘Nosaltres podrem fer canvis o no depenent de la força que totes vosaltres ens doneu. Ens hem adonat que coses que ens havien dit que eren impossibles, les hem aconseguides. Per això estàveu indignades, perquè ningú s’havia atrevit a posar-les damunt la taula. Jo tenc el compromís de recollir les vostres demandes i dur-les a terme, sent conscients que ens enfrontam a forces que el que volen és invisibilitzar-nos’, ha reivindicat Sonia Vivas. 

Una Palma neta, la mobilitat, l’educació dels fills i filles i la seguretat ciutadana són alguns dels temes que preocupen a la gent del barri que s’ha acostat a xerrar amb els i les representants de Podem. ‘Augmentar les ràtios i connectar els barris, fomentar el transport públic, amb millors freqüències d’autobús que connectin barris i hospitals’, ha proposat Jarabo.

Pel que fa a l’urbanisme i als espais verds, el candidat i actual regidor d’Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo Romero, ha explicat com ‘arribàrem a l’ajuntament i ens trobàrem una ciutat desatesa, les voravies no s’arreglaven quan tenien més de 20 anys d’antiguitat. Podem sempre hem tingut clar que no hi pot haver barris de primera i de segona’. A més, ‘s’han de fomentar els espais verds i que siguin de qualitat. Poc a poc a Palma se n’estan obrint i és important que estiguin curats, perquè hem de ser conscients dels riscs del canvi climàtic’.

‘No podem tenir guetos. És nociu per a totes i tots. Una ciutat ha d’atendre amb la mateixa estima tots els seus barris. I, amb nosaltres, qualsevol racó de Palma ens rebrà amb els ulls i les oïdes ben obertes per respondre a les demandes de qui hi viviu. En aquest sentit, els habitatges de Corea necessiten una intervenció transversal, perquè hi conviuen diferents tipus de realitats. És un àrea a reivindicar i a millorar, perquè la degradació no expulsi les famílies que hi viuen de tota la vida. I aquest projecte de dignificació és el que Podem hem posat en marxa’, ha explicat Romero. 

Pel que fa a les terrasses ‘tal vegada hi ha hagut un excés de rigidesa, però està clar que hem de poder compartir l’espai de pas amb l’esplai als locals. És compatible’, ha acabat Jarabo, qui ha agraït en nom de totes les candidates i representants polítics assistents els i les veïnades que s’han acostat ‘per haver compartit amb nosaltres les vostres idees de millora. Juntes farem de Palma una ciutat valenta i viva’, ha assegurat.

L’acte ha comptat amb la presència d’Antònia Jover i Lucía Muñoz, cap de llista i número 2 al Congrés; les candidates Clàudia Costa i Jordi Vilà per Palma; Carol Abad, candidata número 6 per Esquerra Unida; i el coordinador de la formació, Juanjo Martínez, entre d’altres.