SON BUSQUETS, MODEL DE CIUTAT DEL FUTUR QUE VOLEM, MÉS SOSTENIBLE, VERDA I COL·LABORATIVA

Alberto Jarabo, portaveu parlamentari i candidat a la batlia de Palma, Rodrigo Romero, candidat número 3 a les llistes a Cort, i Clàudia Costa, candidata número 4, han assistit a l’exposició i posterior taula rodona del concurs d’idees ‘Explotam Son Busquets’, el projecte que impulsen Joves Arquitectes de Mallorca, l’AAVV Tramuntana, Cas Capiscol-Son Busquets, la Federació d’Associacions de Veïns de Palma i ARCA.

‘El projecte que plantegen aquestes entitats és el referent de la Palma valenta i viva que Podem proposam amb la nostra candidatura per reeditar el govern a Cort i recull els nostres principals eixos de programa: habitatges cooperatius en règim de cessió de sòl, una mobilitat diferent més neta, espais amplis, verds i cuidats. Representa un nou model d’urbanisme de la ciutat, més planificat, per deixar enrere l’històric urbanisme de pilotada i improvisació. Una Ciutat del futur que Podem continuarem construint en la línia d’aquests 4 anys de govern a les diferents institucions, entre elles l’Ajuntament de Palma’, assegura Alberto Jarabo. ‘Els felicitam per la iniciativa que compta amb tot el nostre suport’, ha afegit.

El problema de l’habitatge és un eix de programa fonamental per a Podem dintre de la nostra campanya per governar a Cort sota el lema ‘Palma Valenta i Viva’ i que hem recollit en les converses de barri que hem encetat a Camp Redó i que continuarem les properes setmanes als diferents barris de Ciutat. Jarabo insisteix en la Llei d’Habitatge, amb mesures pioneres a les illes com que els grans propietaris sobretot els bancs han de cedir els habitatges buits, i la de Lloguer turístic que s’han aprovat al Parlament gràcies a Podem per lluitar contra el greu problema de l’habitatge que patim per mor de l’especulació de fons voltor i fons d’inversió. ‘La solució és augmentar el parc públic d’habitatge seguint el model de l’ajuntament del canvi d’Ada Colau a Barcelona que ha aconseguit que el 30% dels habitatges de les noves promocions es destinin a lloguer social’, té clar el candidat a la batlia de Palma.

La protecció del medi ambient també és fonamental. Podem som pioners a Palma amb la implantació d’un nou model de carrer sostenible que aprofita l’aigua de la pluja drenant-la per a mantenir els arbres que es plantaran al carrer General Ricardo Ortega. Aquest nou tipus de paviment, que ocupa la voravia, el carril bici i l’asfalt, absorbeix l’aigua i la condueix cap a un pou, prevenint així els trencaments en la voravia per les arrels dels arbres. Podem engegam aquest projecte pilot a Palma que patia l’abandonament de l’anterior govern del PP amb voravies que no s’arreglaven des de fa més de 20 anys. ‘Una prova pilot que servirà de model per a la resta de carrers i que s’ha de començar a instal·lar a Palma per a evitar futurs problemes’, ha explicat el candidat Rodrigo Romero. Un model que prevé també les inundacions ja que recondueix millor els aiguats i a on s’habilitarà un carril bici. Per a Podem, als diferents barris també s’han de fomentar els espais verds i que siguin de qualitat i estiguin cuidats, perquè hem de ser conscients dels riscs del canvi climàtic.

Des de l’àrea d’Infraestructures de l’Ajuntament s’ha elaborat un Pla de Barris que, mitjançant un projecte d’eficiència energètica, ha aconseguit reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera. Una iniciativa de Podem, en la línia dels Ajuntaments del Canvi, que ho aconsegueix gràcies a la transició cap a la tecnologia LED de tots els punts de llum a la ciutat, fet que a més ha suposat un estalvi d’un 40% en la factura de la llum pública.

En la mateixa línia, ‘treballarem per a augmentar els recursos per a neteja i són necessàries campanyes per a millorar el civisme i els comportaments de la ciutadania perquè una Palma més neta és possible’, ha assegurat Jarabo.

‘Fa massa dècades que patim un model de mobilitat de més cotxes, més carreteres i més autopistes; fomentarem el transport públic, repensant les rutes d’autobusos per connectar millor els barris i aquests amb els hospitals’, ha avançat.

El comerç de proximitat també forma part del nostre model de ciutat i és un altre dels eixos de campanya de Podem a Palma: Jarabo ha anunciat que ens unim al front comú d’institucions i entitats representants del petit comerç per protegir Ses Fontanelles: ‘manifestam la nostra oposició a nous projectes de centres comercials com el de Ses Fontanelles, que segons afirmen els mateixos comerciants, provocaria el tancament dels seus negocis’.

Pel que fa a un altre dels problemes que preocupa palmesans i palmesanes per una Ciutat segura i on prima la convivència i el respecte, hem recollit la necessitat de recuperar la policia de proximitat o policia de barri, que va suprimir l’exbatle del Partit Popular i actual candidat, Mateu Isern. ‘Volem dignificar el cos policial de barri i formar-lo adequadament i amb les places suficients per a poder atendre les necessitats més properes al carrer de veïnats i també dels petits comerciants, tal com ells mateixos ens van contar durant el passeig comercial pel centre de Palma guiats per Afedeco’, explica Jarabo.