Suprimim els aforaments, un privilegi polític

Hem d’esclatar les bombolles que no ens permeten posar-nos en la pell de la gent. I per això, avui fem una passa més per a suprimir l’aforament, tal com ha explicat el diputat Carlos Saura durant la seva intervenció al ple del Parlament.

Calen més mesures de control perquè el poder no s’exerceixi contra la ciutadania sinó a favor seu. La supressió de l’aforament és l’eliminació d’un privilegi jurídic que havia esdevingut privilegi polític. Això no ha fet més que provocar un distanciament progressiu de la gent que fa política amb la ciutadania, ha considerat Saura.

La corrupció política ha convertit la política del nostre país en un serial judicial en el qual l’interès general pareixia ser el darrer interès dels que feien política en el nom del PP. Amics de l’ànima, gent que havia pogut ficar la mà a la bossa, perquè com va dir Francisco Correa a Pablo Crespo: ‘Aquí hay pelas para todos’, ha criticat el diputat.

‘El problema és que en el serial judicial de la política d’aquest país la realitat superava la ficció. El que hem hagut de veure en aquestes Illes ha estat de pel·lícula de sèrie B. Però per desgràcia no ho era. La sensació d’impunitat de la classe política durant anys i anys, tant per part del PP, com d’UM, la manca de control dels doblers públics, els sous exorbitants, els múltiples càrrecs, tant de partit com dins la institució, els xòfers privats, tota una bombolla generada que provocava una escletxa entre la ciutadania que es veia augmentada perquè si es cometien il·lícits penals, si es ficava la mà al calaix, si es robava el que és de tothom, els recursos públics, et podria jutjar gent com un exalt càrrec del govern del molt corrupte Matas’.

Si se suprimeixen els aforaments els diputats o membres del Govern quedaran subjectes als jutjats i tribunals ordinaris, constituïts per jutges professionals de carrera. No hi haurà confusions ni sospites fundades d’amistat amb polítics, ha assegurat.

‘La llei ha de defensar els més dèbils, als que no tenen la força del poder ni dels doblers per imposar la seva determinació. Però a Espanya i a les Illes Balears s’utilitzava l’aforament per contradir l’article 14 de la CE que diu que els espanyols són iguals davant la llei, sense que pugui prevaldre cap discriminació… La condició de polític t’eximia d’aquesta igualtat davant la llei. I fins i tot provocava que el que podia haver estat un delicte fos jutjat per persones a les quals el teu partit havia elegit per formar part del TSJB’.

Segons Saura, hem d’esclatar les bombolles que no ens permeten posar-nos en la pell de la gent. I per això, l’aforament és només un començament, calen més mesures de control perquè el poder no s’exerceixi contra la ciutadania sinó a favor seu. La supressió de l’aforament és l’eliminació d’un privilegi jurídic que havia esdevingut privilegi polític. Això no ha fet més que provocar un distanciament progressiu de la gent que fa política amb la ciutadania, ha assegurat.