TINDREM UN REB AQUESTA LEGISLATURA

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat que ‘l’important és que s’ha acordat quan començarà el REB i serà durant aquesta legislatura  i ens hem de felicitar que el president del govern s’hagi compromès que es farà per decret en cas que sigui necessari’. Jarabo ha traslladat la consellera d’Hisenda la necessitat que la presidenta Armengol ens ho comuniqui demà.

‘Hem confiat sempre que el govern pugui assolir un bon acord. Acabam de rebre la informació i estem a l’expectativa de conèixer què s’ha acordat realment. Pel que hem pogut parlar ara amb la consellera d’Hisenda sembla que l’acord pot ser beneficiós i va en la línia del que els partits de les illes i els i les ciutadanes estàvem reclamant. Sobre tot l’important és que s’ha acordat quan començarà el REB i serà durant aquesta legislatura ( ) i ens hem de felicitar que el president del govern s’hagi compromès que es farà per decret en cas que sigui necessari’, ha valorat Jarabo.

Els detalls de la negociació ( ) esperem saber-ho amb la presidenta, ja que li he traslladat a la consellera Cladera que ens ho comuniqui demà. Però sembla que els dubtes que s’havien generat estan resolts a falta d’una darrera negociació. Des de la prudència però des d’un punt d’optimisme esperam que ens diuen demà al govern i destacam que tindrem un REB aquesta legislatura’, ha declarat el portaveu de Podem.

JUNTA DE PORTAVEUS

APROVAM UN RÈGIM ESPECIAL AGRARI PER A LES ILLES AL CONGRÉS

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha anunciat que Podem al Congrés vam aprovar ahir un Règim especial agrari per aquesta comunitat autònoma en paral·lel a la negociació del REB que ha reunit Armengol amb Sánchez.

‘Estem molt satisfets de la iniciativa que és una proposició no de llei que ha estat treballada per les entitats agràries de les illes i que ara està pendent de la negociació del govern de l’estat, del govern de les illes i sobretot de la Unió Europea qui finalment ha d’incorporar les illes a altres regions perifèriques insulars de la UE, com les illes de la Mar Egea, per tenir unes subvencions i ajudes directes des de la UE i per reduir les diferències de competitivitat que hi ha entre els nostres productes agraris i els d’altres regions de la Península’, ha detallat Jarabo.

‘Satisfacció per l’aprovació malgrat l’abstenció del Partit socialista, que entenem com a irresponsable; ahir hi havia una certa perplexitat del nostre grup Unidos Podemos (per aquesta abstenció) ja que mentre es negocia un REB, el Partit socialista s’abstingués en la votació del REB agrari per a la nostra comunitat’, ha criticat el portaveu.

Jarabo ha detallat que ara el govern de l’Estat s’ha d’implicar i el govern de les illes ha d’insistir a l’estatal per influir en aquesta negociació que s’ha de tenir a la UE. ‘El primer que exigim és que el conseller Vicenç Vidal demani una reunió urgent a la ministra d’agricultura i amb el secretari d’Estat de la UE per definir l’estratègia d’incorporar un règim especial per a l’agricultura de les nostres illes dins la negociació de la nova política agrària comuna de la Unió Europea. El nostre sector agrari necessita un impuls per establir una producció agrària digna que asseguri la rendibilitat de les explotacions agràries de la nostra comunitat així com la consecució de la nostra sobirania alimentària (  )’, ha demandat.

Jarabo ha deixat palès que ‘Podem insistim al president Sánchez amb iniciatives com aquestes perquè miri el govern balear, perquè miri cap a les illes i perquè es fixi en la consecució dels acords de governabilitat de les illes que són l’avantguarda de les polítiques que ara pensa fer el nou govern de l’Estat ‘(  ).

PROPER PLE DEL PARLAMENT: DEBAT ESMENES A LA TOTALITAT DELS PRESSUPOSTS 2019

‘Els pressuposts per a Podem són la garantia de la reedició dels Acords pel canvi; uns pressuposts pensats perquè Podem governi a les illes i per redoblar esforços pel canvi’, ha valorat el diputat.

‘És important demostrar que l’increment pressupostari que hem aprovat a la comunitat any rere any està beneficiant les famílies i, en aquest sentit, destacam 4 eixos que responen a les necessitats de la nostra població; assolir 1.000 milions d’euros d’inversió en educació és una demanda històrica de la nostra comunitat educativa que a la fi es veurà resolta; també hem incorporat l’educació de 0 a 3 anys amb 6 milions d’euros d’inversió per primera vegada. Demà hi haurà una cimera per a aquesta educació amb la participació de tots els partits per reivindicar un dret que s’ha aconseguit entre tots i en què des de Podem hem tingut un mèrit important. La despesa en habitatge que s’incrementa de forma important per un canvi de concepció en les illes marcat per la Llei d’habitatge i que es concretarà en la creació de l’oficina d’habitatge buit amb 4, 5 milions d’euros de pressupost perquè els pisos buits dels grans tenidors es posin a l’abast de les persones que necessitin un habitatge. I la incorporació de més inspectors turístics per fer aflorar totes les places hotelers irregulars que hi ha i amb capacitat sancionadora sobre el lloguer turístic, ja que trobam casos que no són suficientment vigilats per la inspecció turística. S’ha de fer un pla de treball dels inspectors turístics perquè la seva feina sigui més eficient’, ha explicat Jarabo que hem exigit als pressuposts.

 IMPUTACIÓ MES PER MALLORCA

(  ) ‘Respectam el procés de primàries internes de la formació; la persona que s’ha triat està en una situació delicada en aquest procés judicial, anem a veure què passa, però és preocupant que hi hagi persones imputades per qüestions a més vinculades a l’urbanisme en llistes electorals de partits. Ho hem dit sempre: no ens importa que sigui del PP, del PSOE, o d’El Pi, l’important és que la gent quan va a votar tingui garanties absolutes que aquestes persones han estat molt vigilades i respecten els codis ètics dels partits que han de ser molt escrupolosos quant a la seva explicació.  No tenim més informació de moment. Amb la que disposam, ens preocupa que hi hagi persones imputades, anem a veure què diu la justícia, mantenim totes les alertes sobre aquesta imputació’, ha valorat Jarabo.