TOT EL NOSTRE SUPORT ALS TREBALLADORS DE CEMEX

Per a Podem, hi ha uns responsables que és principalment el PP amb la reforma laboral que permet carta blanca perquè les grans empreses marxin i puguin arribar a maltractar laboralment a tots els nivells els treballadors i treballadores, en aquest cas amb injustos acomiadaments perquè l’empresa té 3 milions de beneficis. Exigim el PSOE que cerqui una majoria parlamentària al Congrés dels diputats per derogar la reforma laboral. El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha avançat els temes del ple de dimarts al Parlament i ha valorat l’actualitat en declaracions als mitjans de comunicació després de la junta de portaveus.

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha valorat positivament la compareixença ahir de la consellera Catalina Cladera per explicar les actuacions del govern en les inundacions de Sant Llorenç. Segons Jarabo, ‘ha fet un diagnòstic clar de què va succeir i també de possibles mesures per millorar la coordinació entre els cossos a l’hora d’actuar’. El diputat ha destacat ‘l’espera i la prudència que hem de tenir en relació a l’auditoria que s’està fent a AEMET i l’informe de l’INUNBAL. S’ha actuat tot el millor que es podia actuar i les decisions polítiques sempre venien a partir de les indicacions dels responsables tècnics de les operacions, principalment de rescat allà. Ahir vàrem posar en valor que els serveis públics d’emergències han salvat 342 vides. Tots els que van participar en l’operació van protegir la població per oferir una seguretat de cara al futur que s’haurà de veure reflectida en part de les mesures que ahir es van anunciar i esperam que tots els grups polítics no siguin partidistes i estiguin a l’altura de fer les millores que siguin necessàries en protocols, la creació de l’agència balear d’emergències o la detecció i avís de possibles inundacions i altres tipus d’emergències. Sempre es pot millorar i tots hem d’estar a l’altura per proposar mesures de benefici i no de rèdit partidista’, ha valorat el portaveu de Podem.

TOT EL NOSTRE SUPORT ALS TREBALLADORS DE CEMEX

‘Destacam la tasca del govern per acompanyar els treballadors de Cemex. No és la darrera empresa multinacional important que se’n va de Mallorca. És un problema global i hi ha uns responsables que és principalment el PP amb la reforma laboral que permet la màniga ampla, carta blanca perquè les grans empreses  marxin i puguin arribar a maltractar laboralment a tots els nivells els treballadors i treballadores, en aquest cas amb injustos acomiadaments perquè l’empresa té 3 milions de beneficis i és molt qüestionable que pugui marxar sense cap mena d’indemnització perquè la llei l’empara’, ha denunciat Jarabo.

Exigim el PSOE que cerqui una majoria parlamentària al Congrés dels diputats per derogar la reforma laboral que posarà en termes de major equitat i igualtat en les negociacions a treballadors i a empreses com Cemex’, ha exigit.

POSSIBLE AGRESSIÓ HOMÒFOBA A MANACOR

Per altra banda, el portaveu de Podem ha volgut denunciar l’agressió suposadament homòfoba de la policia local de Manacor a uns menors. ‘Hem de ser prudents amb el que va passar ahir i insistim a l’Ajuntament de Manacor que faci els informes i les investigacions necessàries per saber què va passar exactament però ens preocupa que membres dels nostres serveis públics, en aquest cas de la policia local, puguin emprar paraules que van en contra de les lleis que s’ha aprovat en aquest Parlament com és la llei contra la Lgtbi fòbia. Esperem que siguin rigorosos en aquesta investigació i que, en cas que les paraules siguin certes i l’actuació totalment incorrecta i denunciable d’alguns membres de la policia local,  aquests policies puguin tenir les sancions que es mereixen en funció de les lleis i de la voluntat política que hem aprovat en aquest Parlament’, ha afirmat.

PROPER PLE DE DIMARTS: CAS SERRES I GRATUïTAT HOSPITALS PÚBLICS

Dimarts que ve al Ple del Parlament hi haurà dues lleis importants que per a Podem era molt rellevant que s’aprovassin en aquesta legislatura; que l’hospital de Cas Serres pugui ser hospital sense dubtes i la gratuïtat dels hospitals públics. Jarabo ha detallat que amb la modificació de la llei que hem proposat ho serà i la gent d’Eivissa podrà estar tranquil·la i continuar emprant els serveis com ho feien fins ara. ‘Sembla que hi haurà unanimitat en el Ple i per tant aquesta reclamació amb què hem acompanyat els treballadors i les treballadores sanitàries de Cas Serres serà una realitat a partir de dimarts. Els hi oferim tota la tranquil·litat possible igual que als i les usuàries de l’hospital’, ha assegurat.

A més, mostram de nou la nostra alegria que els aparcaments dels hospitals públics d’aquesta Comunitat siguin a la fi gratuïts. ‘Hem insistit des del principi de legislatura que era una de les qüestions que s’havien de revertir respecte a decisions que vam entendre equivocades en el passat i per tant, estalviar a la ciutadania i als usuaris de Can Misses a Eivissa i de Son Espases a Mallorca. Hem d’estar tots i totes molt orgullosos que finalment si hi ha un acord amb la concessionària es deixi de pagar simplement per anar a l’hospital a visitar un pacient o anar a urgències quan tens un problema. És de justícia i esperam que tots els grups estiguin a l’altura per retirar aquesta obligació de pagament per emprar un servei públic’, s’ha felicitat Jarabo.