TOT EL NOSTRE SUPORT ALS TREBALLADORS I TREBALLADORES D’IB3

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha reiterat el suport de Podem als i les treballadores de Liquid Mèdia ‘que han estat menystinguts durant molts d’anys per les diferents direccions d’IB3, que han hagut d’arribar a aquesta situació que era necessària i que hauria de provocar una escolta activa per part de la direcció de l’ens’.

Jarabo ha reclamat en declaracions després de la junta de portaveus que ‘aquests treballadors que durant tots aquests anys no han pogut veure com els seus sous s’adaptaven als increments de preus ara s’han vist forçats a activar aquesta vaga’. Podem sempre ha apostat per la internalització dels serveis informatius i seguirem pressionant per aquesta ( ).

El portaveu ha recordat que ‘continuam a l’espera de l’estudi de l’auditora que ha de dibuixar els diferents escenaris per possibilitar la internalització; és preocupant que acabi la legislatura sense l’informe’, ha lamentat.

POLÍTIQUES TURÍSTIQUES VINCULADES A L’HABITATGE

‘Estem molt contents de la presència del Consell de Mallorca i de l’illa de Mallorca a la fira ITB de Berlín’, ha afirmat el portaveu. ‘Enguany es presentarà l’oportunitat de mostrar que les competències transferides en promoció turística es poden exercir plenament per cadascun dels consells insulars i que no hi hagi duplicitats amb el govern autonòmic. Un govern sense competències en promoció turística no ha de fer-la i han de ser els consells insulars els que ho facin’, ha sentenciat el diputat. ‘Sempre hem donat suport a què els consells insulars, atenent les seves realitats i les seves diferències en saturació turística, planifiquin les seves prioritats i decisions estratègiques en promoció turística; res tenen a veure les necessitats en promoció de Menorca amb les d’Eivissa’, ha assegurat.

De fet, Jarabo ha afegit que ‘el govern comptarà amb el suport de Podem per traslladar, si així ho veiés necessari, els i les treballadores de l’Agència de Turisme Balear a l’IBAVI on entenem que són molt més necessaris. Hem insistit en la necessitat d’increment de personal a l’IBAVI per a polítiques d’habitatge per tant és necessari assegurar la continuïtat, i en tot cas el reciclatge, d’aquest personal per treballar per la principal dificultat dels ciutadans d’aquestes illes que és l’accés a l’habitatge. Per tot això i amb les noves dades d’encariment de l’habitatge a les illes que ens situen com a medalla d’or en preus i medalla de plata en encariment, l’acció del govern és d’extrema urgència’, ha considerat Jarabo. ‘Recordam que la llei d’Habitatge encara no s’ha posat en marxa de manera plena i executiva i que encara li falten molts de recursos per posar-s’hi a treballar plenament. Per tant no podem deixar de mobilitzar tots els recursos del govern balear per a fer front al principal problema de la nostra ciutadania’, ha insistit.

PLE EXTRAORDINARI DE DIMARTS: LLEI AGRÀRIA

Jarabo ha destacat la llei Agrària en la qual Podem ha incorporat qüestions importants com que els pagesos puguin llogar algunes de les habitacions dels seus domicilis per incrementar rendes. ‘És necessària la supervivència del nostre món agrari i aquesta és una primera passa’, ha valorat. I ha destacat que ‘volem el compromís del govern balear per negociar el règim especial agrari per a les Balears que Podem va presentar al Congrés dels diputats i que ara el govern autonòmic juntament amb el de l’Estat hauria de negociar el més prest possible amb la Unió Europea dins el marc de l’actualització de la política agrària comuna. Podem ens comprometem a continuar millorant la supervivència del món agrari perquè es pugui convertir en un motor essencial de la diversificació productiva de les nostres illes’.

 LLEI DEL MUSEU DE MALLORCA

‘Sempre hem apostat perquè el museu pugui tenir una nova empenta i canviï les velles sinergies que ja denunciàrem al ple del Parlament. Ara tenim una doble auditoria per garantir un bon funcionament i una revisió de les polítiques de recursos humans i materials que permetran un nou ensús del museu sota la direcció del Consell de Mallorca per a ser un referent cultural per a la nostra illa’, ha valorat el portaveu.

LLEI DE CAPITALITAT DE VILA

Jarabo ha mostrat la nostra satisfacció perquè el ple aprovi la llei. ‘És una oportunitat per a donar més rellevància al municipalisme eivissenc; amb els doblers que arribaran a Vila es podran dur a terme més polítiques socials i fer front al repte ecològic que tenim al davant’, ha assegurat el diputat.

PACTE DE GOVERN A ANDALUSIA

El portaveu l’ha valorat com ‘un pacte natural, vergonyós, entre tres partits absolutament agermanats; Vox és una escissió clara del PP, és la seva ultradreta i ha estat fàcil l’enteniment. Casado ha acompanyat el discurs de la ultradreta; ha blanquejat la vergonya de les propostes que fa aquest partit i pretén normalitzar-ho i ara el que desitjaríem és que no funcioni perquè no beneficiarà als andalusos’, ha assegurat. ‘Mentre a Andalusia es parla de desprotegir les dones, a les Balears fem front a polítiques d’avantguarda com la llei de residus, de canvi climàtic, de microcooperatives … que s’adapten al futur. Enfront de la nostàlgia de debats del passat del pacte a Andalusia, aquí pensam en modernitat, canvi, avantguarda i entensa entre els socis de govern per a fer front a les dificultats que ens planteja un futur complicat en l’àmbit ecològic i de treball’, ha afirmat. ‘Aquí a les illes els debats que es donen a Andalusia estan plenament superats’, assegura i afegeix que ’no hi ha forma que cap força pugui revertir els avenços d’aquesta legislatura perquè tenim una societat que recolza les polítiques que hem posat en marxa’( ), ha afirmat. ‘Aquí apostam per atendre els ciutadans de manera propera, per defensar que es mantinguin les competències de sanitat i d’educació, perquè hi hagi una importància més gran del municipalisme i que els ciutadans siguin atesos per les nostres institucions’.

PRESSUPOSTS DE L’ESTAT

Jarabo ha lamentat que ‘totes les comunitats autònomes estiguin infrafinançades i no pot ser que si hi ha algun canvi pressupostari beneficiï unes comunitats per sobre unes altres i s’incrementin les desigualtats que ja existeixen entre Comunitats. Balears demana un Règim especial justificat per la nostra insularitat i això s’ha d’atendre’ ( ), ha reclamat.