TOTA LA NOSTRA SOLIDARITAT AMB EL POBLE PALESTÍ DAVANT LA NOVA MASSACRE D’ISRAEL

En la jornada d’ahir, víspera del Dia de la Nakba (‘La Catàstrofe’), en el qual se commemora la fugida i l’assassinat de bona part de la població palestina com a conseqüència de la creació de l’Estat d’Israel l’any 1948, varem tornar a veure una esgarrifosa escena de violència i massacre injustificada del sionisme, rememorant èpoques sinistres que haurien de ser passat.

No podem tolerar que, a dia d’avui, un Estat pugui respondre a una manifestació amb més de 50 persones assassinades, més de 1700 ferides i provocant que joves de 16 anys morin per dispars llunyans amb bales que polvoritzen ossos i tendons -per cert, prohibides a la Convenció de Ginebra-. La Nakba, avui dia, al 2018, es conmemora amb més assassinats.

La massacre es va produir davant una manifestació de caràcter pacífic per protestar contra l’obertura de l’ambaixada d’EUA a Jerusalem, que suposa un nou acte de provocació i de violació del Dret Internacional per part de Donald Trump. Jerusalem és una ciutat ocupada per Israel i aquesta ambaixada trumpiana és un obstacle clar per a l’objectiu de pau a la zona.

Considerem que és necessària una reacció ràpida i contudent per part de la Comunitat Internacional, que mira impassible com Israel massacra el poble palestí, ocupat des de fa ja 70 anys. La societat civil ja ha organitzat a nivel internacional moltes campanyes pacifiques com la del BDS, a la que varem donar suport, pèro calen accions polítiques més contundents.

Des de Podem estarem sempre amb el compliment dels Drets Humans, i no callarem ni serem cómplices del silenci internacional i la protecció d’Estats Units al govern sionista d’Israel davant actes com el d’ahir a Gaza. I, per suposat, seguirem insistint el temps que calgui en la necessària desocupació del territori palestí i en l’aposta ferma per un procés de pau a la zona.