Tota la nostra solidaritat amb els drets i les conquestes dels treballadors de l’estiba

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha mostrat la nostra solidaritat amb la vaga de 48 hores que han convocat els treballadors de l’estiba i  que avui s’han trobat als ports de les illes que no podien entrar a fer una reunió de la seva assemblea.

Com que es varen declarar en vaga se’ls va impedir el pas i d’aquesta manera es va denegar un dret constitucional, el dret de reunió i assemblea dels treballadors de l’estiba. La diputada Laura Camargo ha explicat que hem estat seguint les gestions que es feien amb Autoritat Portuària per saber exactament per què no se’ls deixava entrar a les instal·lacions del port per fer una assemblea de treballadors i posar en comú el desenvolupament d’aquesta jornada de vaga.

Moció de censura i les Balears

Respecte a la moció de censura contra Rajoy que encara es debat avui al Congrés des d’ahir, la diputada s’ha mostrat orgullosa de representar amb Irene Montero i Pablo Iglesias a una bona part d’aquest país que diu que ja n’hi ha prou de corrupció, de precarietat i que hi ha propostes per a un nou projecte de país que faci fora al govern corrupte del Partit Popular.

Això ho hem fet també per la gent de les illes, en Pablo Iglesias i n’Irene Montero varen referir-se ahir a totes les illes, als casos de corrupció d’aquestes illes, però també varen tenir molt en compte la dignitat de la gent treballadora perquè varen xerrar de les cambreres de pisos, a més de tractar la defensa de l’Estat plurinacional i de la nostra llengua, la defensa de la diversitat lingüística pròpia de les illes. Varen esmentar com en Bauzá va tractar d’acabar amb aquesta riquesa lingüística que tenim.

La moció parla de mesures per a un nou projecte de país en el qual no imperi ni campi la corrupció i mesures per a una economia molt més igualitària al servei de la majoria social. Aquesta moció de censura és la d’un país que neix; de construcció d’un futur; que allarga la mà al PSOE també perquè més tard o més prest es pugui fer una realitat. Si no és en aquesta ocasió de la mà de Podemos que ho sigui al futur de la mà del PSOE i nosaltres recolzarem aquesta possibilitat per tal de fer fora al govern corrupte del PP, ha dit la diputada.

Álvaro Gijón i la seva resistència per tornar les actes de regidor i diputat

Amagar-se en aquestes institucions i en el seu aforament, com a càrrec públic que és, per defensar els seus objectius particulars. No li negam la presumpció d’innocència, estem parlant de tot el que tenim és massa greu com perquè Gijón continuï sense retornar les actes de representant públic. Ens demanam a qui representa una persona imputada en el cas ORA, un cas de corrupció de la policia local de Palma, i damunt el qual pesen acusacions greus, un testimoni, que el vincula amb la participació en festes de prostitució amb vexacions terribles cap a les dones i també de consum de drogues.

Gijón ha de partir per moltíssimes raons però una d’elles és la seva responsabilitat política, no sabem si ‘in vigilando’ o ‘in parcipando’ de la trama corrupta més escarrufant d’aquest país, que per això es va mencionar en tot el recull dels 65 casos de corrupció del PP ahir durant la moció.

La diputada afirma que hi ha consens entre moltíssimes forces del Parlament, no només és una qüestió de Podem, allò que tenim clar és que Álvaro Gijón ha de dimitir. Si es vol defensar, perquè té tot el dret del món, que ho faci a fora de les institucions que són de tota la gent d’aquestes illes.

Sessions extraordinàries del plens del Parlament al mes de juliol

La diputada s’ha mostrat molt enfadada perquè sembla que hi ha diputats que volen dos mesos de vacances, ha dit, en referència a les queixes dels diputats que no formen part dels Acords pel canvi per haver de fer treballa parlamentari al mes de juliol. Des que som diputada els mesos de juliol s’ha treballat, ha afegit Camargo. L’agenda política dels Acords pel Canvi i la legislativa també han funcionat durant el mes de juliol, mes en el qual, com al mes d’agost, als treballadors diputats i diputades també se’ls hi paga. Em costa bastant d’entendre aquesta posició que jo crec que ningú de fora podria tampoc entendre.

Camargo ha afegit que es tracta a més de lleis que s’han anat coneixent i treballant fins ara. Ja s’han tractat al Parlament i són conegudes per la majoria de diputats i diputades, en resposta a les crítiques per suposar massa feina per als diputats. Si es critica que són lleis que s’han endarrerit -pels motius que sigui, ha dit la diputada- amb més raó haurem de fer feina al mes de juliol. No es poden deixar per al següent període de sessions. Són lleis importants, a més, com la llei de lloguer turístic, que millor que s’aprovi abans de vacances perquè es pugui desenvolupar el més prest possible.