Unidas Podemos insta el Govern a instal·lar mampares de seguretat per protegir el personal d’Atenció Primària

Antònia Martín ha assenyalat que aquestes mampares són “una eina fonamental per evitar contagis pel COVID-19”

Unidas Podemos ha registrat aquest dilluns una PNLL reclamant el Govern que instal·li mampares de seguretat de metacrilat per a la protecció del personal d’Atenció Primària de l’àrea d’admissió als centres de salut que no en disposen actualment.

La formació morada juntament amb Més per Mallorca i basant-se en els Acords de Bellver, que recullen reforçar l’Atenció Primària de la nostra CCAA, han presentat aquesta iniciativa ja que consideren que arrel de l’emergència sanitària que vivim pel SARS-CoV-2, els centres de salut i els seus professionals han hagut de reorganitzar el seu funcionament per atendre totes les demandes de la població i establir sinergies eficients amb la resta dels recursos sanitaris del nostre entorn, pel que es fa necessària la protecció del personal i dels pacients.

L’Atenció Primària de salut és la porta d’accés de la població al sistema sanitari i de cada vegada més s’està impulsant el seu rol d’educació sanitària, promoció de la salut i prevenció de malalties. En aquest sentit, la diputada d’Unidas Podemos i responsable de l’Àrea de Sanitat de Podemos Illes Balears, Antònia Martín, ha destacat que “tots els professionals que treballen a sanitat són imprescindibles per cuidar-nos. Duen ja moltes setmanes de sobrecàrrega i és imprescindible protegir la seva salut”.

Per això, ha dit, “les mampares de seguretat a l’àrea d’admissió dels centres de salut són una eina fonamental per evitar contagis pel COVID-19 tant al personal com als pacients i familiars. Per això cal instal·lar-ne als centres de salut on falten. Els aplaudiments cada horabaixa són d’agrair però millor és dotar de mitjans a la sanitat pública i col·locar les mampares. No poden esperar més”.

Unidas Podemos considera que la comunicació és una eina fonamental en l’atenció sanitària i no hi ha d’haver barreres que la dificultin ja que els pacients i familiars podrien comunicar-se millor amb els professionals que els atenen si disposessin de mampares de seguretat.

Cal assenyalar que una mampara és un element físic que separa però que facilita la comunicació en el context actual d’emergència sanitària. Per aquest motiu, la formació considera que és fonamental evitar que el personal d’Atenció Primària s’exposi a un possible contagi i garantir que es que duu a terme la feina que té encomanada.

Unidas Podemos valora l’esforç considerable que el conjunt de professionals d’Atenció Primària està fent i estableix que mereix tot el reconeixement i agraïment.