Vigilarem perquè s’incloguin clàusules socials que assegurin les condicions laborals i salarials d’IB3

Així ho ha explicat Esperança Sans durant la segona sessió del debat de Pressupostos de la CAIB

La diputada ha defensat la importància de disposar d’un mitjà de comunicació autonòmic propi, independent i plural

Unidas Podemos estarem vigilants perquè s’incloguin clàusules socials a tots els plecs de contractació que es redactin de manera que s’assegurin les condicions laborals i salarials de tots els treballadors i treballadores que fan IB3, tal i com es va anunciar a la comissió de control de l’ens.

Així ho ha explicat la portaveu adjunta del Grup, Esperança Sans, durant la segona sessió del debat de Pressupostos de la CAIB, qui ha defensat que “la importància de disposar d’un mitjà de comunicació autonòmic propi, un mitjà independent i plural que ofereix un servei a la ciutadania d’aquestes illes”.

“Des d’Unidas Podemos, defensem l’existència de la radiotelevisió de les Illes Balears. És per això, que estic contenta i satisfeta amb què el Govern hagi arribat a un acord per tal de poder tenir 2 milions per a la millora de les condicions salarials dels treballadors i treballadores de l’ens”, ha dit la diputada.

A més, Sans ha destacat que tot i no pertànyer al món de la comunicació, sí que entén de condicions laborals precàries, i ha apuntat que “era inassumible que els treballadors i treballadores d’IB3 continuïn així”. Per això, ha insistit, “des del nostre grup tant a les comissions de control d’IB3 com xerrant amb els grups que conformem el Govern, sempre hem expressat la nostra preocupació per aquesta situació i la nostra disposició de poder millorar les condicions“. “Estic contenta i agraïda que es donin les primeres passes, això és símptoma del treball en equip i de voluntat”, ha afegit.

En aquest sentit, la diputada ha etzibat que “ara serà el torn del Director General, Andreu Manresa, de gestionar aquest acord i dur-ho a bon port, i de sobretot incloure clàusules socials a tots els plecs que es redactin de manera que s’assegurin les condicions laborals i salarials de tots els treballadors i treballadores que fan IB3″.

LA MEMÒRIA DEMOCRÀTICA ÉS PRIMORDIAL

En el cas de la direcció general de memòria democràtica, Sans ha asseverat que “aquesta partida és primordial, ja que aquí es troben pressupostats els plans d’exhumació de fosses”. “Uns plans que tenen per finalitat la recuperació de les persones que fa 80 anys que romanen dins fosses comunes o tirades a cunetes de qualsevol manera. És una qüestió de Drets Humans bàsica i una vergonya per a qualsevol país que avui en dia es consideri una democràcia moderna”, ha explicat.

Per això, ha continuat la diputada, “si volem una democràcia sanejada hem de complir amb el que ens reclamen des dels organismes com Nacions Unides o la mateixa Unió Europea. És per això, que cap esmena que toqui partides relacionades amb memòria democràtica serà acceptada pel nostre grup parlamentari”.

Així, la diputada ha explicat que en matèria de funció pública “aquests pressupostos continuen amb la consolidació dels llocs de treball que es varen anar recuperant a la passada legislatura“.

CONTROL A LA CORRUPCIÓ

Quant a l’Oficina Anticorrupció, Sans ha defensat la seva existència: “la passada legislatura vàrem ser molt incisius, segurament si Podemos no hagués arribat a les institucions, avui no tindríem aquesta oficina“, ha dit al mateix temps que ha apuntat que “és normal que a una Comunitat Autònoma on hi ha hagut tants de casos de corrupció i els que encara hi deu haver, no interessi als polítics aquesta institució”.

“Aquesta Comunitat Autònoma necessita un organisme independent que controli els doblers públics de totes les institucions per garantir que es fa un ús adequat i a més amb total transparència”, ha afegit.

D’altra banda, amb relació a la temàtica ambiental, el diputat Pablo Jiménez ha destacat que “el territori és fràgil i cal conèixer-lo en profunditat per a aplicar un tipus o un altre de polítiques”. “El territori és el lloc on desenvolupem la nostra marxa vital però que compartim amb altres éssers vius, imbricats en una malla complexa de relacions ecològiques que no han d’oblidar-se a l’hora de planificar aquest espai”, ha apuntat.

L’AIGUA, UN RECURS IMPRESCINDIBLE

Per això, ha etzibat que des d’Unidas Podemos, “no acabem d’entendre les esmenes a la totalitat efectuades en aquesta secció, perquè fins i tot reconeixent que poden existir manques, les partides ofertes cobreixen àmpliament tots els aspectes treballades en les diferents direccions generals”.

Així, ha afegit, “entenem, en canvi, les esmenes parcials, ja que posseeixen una intenció constructiva, de millora de l’exposat o d’oferta de noves propostes no contemplades, però a la totalitat, no, malgrat les explicacions abocades”.

“Gran part d’aquestes esmenes es centren en l’aigua, un recurs imprescindible que, si cap, té major importància en territoris insulars com els que conformen aquesta comunitat autònoma”, ha asseverat. En relació a les esmenes parcials presentades pel PP el diputat ha indicat que algunes no són competència de la conselleria o d’Abacqua.

Sobre les presentades per Ciutadans i la resta de grups, el diputat també ha indicat que n’hi ha que són de competència municipal, i que per això han estat rebutjades.