Volem estar en el pròxim Govern per revaloritzar les pensions a l’IPC per llei

Antònia Jover i Lucía Muñoz s’han reunit aquest dimecres amb representants de jubilats i pensionistes de Mallorca

Els hi han traslladat que Unidas Podemos som els únics que podem garantir per llei que les pensions s’actualitzin a l’IPC

Les candidates d’Unidas Podemos al Congrés dels diputats, Antònia Jover i Lucía Muñoz, s’han reunit aquest dimecres amb representants dels pensionistes i jubilats de Mallorca i s’han compromès, una vegada més, a que si Unidas Podemos està en el Govern, “establirem l’actualització per llei de les pensions a l’IPC de manera immediata i buscarem blindar aquesta garantia constitucionalitzant-la de manera expressa”.

En aquest sentit, la cap de llista d’Unidas Podemos, ha indicat que “els pensionistes que s’estan jugant la salut amb aquestes marxes estan sent un exemple de dignitat pel futur de tots. Els partits que s’autoproclamen constitucionalistes s’han oblidat de l’article 50 de la Constitució Espanyola”. “Emoció, admiració i respecte”, ha afegit Jover davant totes les reivindicacions.

Per la seva banda, Muñoz ha asseverat que “les persones majors van lluitar pel que tenim i lluiten pel que ens deixaran. És important que els joves aprenguem d’ells i donem suport a les seves reivindicacions. No sols estan defensant les seves pensions estan defensant les nostres”.

A més, les candidates han explicat que la intenció de la formació és incrementar les pensions mínimes i les no contributives. Per això, els hi han explicat que la intenció és establir un Ingrés Bàsic Garantit d’almenys 600 euros per persona que, a més, podrà elevar-se en funció de la situació i la grandària de la llar.

D’altra banda, les candidates els hi han indicat que si gobernam, pujarem també les pensions de viduïtat i elevarem de manera immediata les pensions mínimes a partir d’un sòl de 750 euros.

Així mateix, revisarem l’actual sistema de reduccions de quotes a la Seguretat Social i de bonificacions, que ha demostrat ser incapaç de generar ocupació i que suposa una pèrdua de més de 3000 milions cada any, per a invertir aquests diners de manera més eficaç.

A més a més, eliminarem els topalls de cotització, de manera que els qui tinguin salaris molt alts cotitzin més a la Seguretat Social, així com els beneficis fiscals per les inversions en plans de pensions privats.

D’altra banda, la intenció d’Unidas Podemos es persones que hagin cotitzat almenys 35 anys podran jubilar-se anticipadament sense penalització en les seves pensions. Recordem que amb l’actual sistema, moltes persones que ja han cotitzat més de 35 anys no troben una ocupació digna en els últims anys de la seva vida laboral, no poden accedir a la jubilació, perquè sofririen una penalització molt alta per cada any que avancessin la data.

Per això, la intenció és aplicar la mesura també de manera retroactiva als qui s’hagin vist perjudicats o perjudicades en veure reduïda la seva jubilació pel fet de fer-lo anticipadament sota la regla en vigor.

Jover i Muñoz, els hi han explicat també la necessitat i la intenció d’agilitzar el reconeixement de la possibilitat de jubilar-se abans dels 65 anys sense penalització per a treballadors i treballadores en sectors especialment durs i precaris, com a cambreres i cambrers de pis, extinció d’incendis, ajuda a domicili, busseig, treball en drassanes i en l’estiba, treballs industrials penosos i de transport en carretera, entre d’altres.

Recordem que tant Jover com Muñoz, així com altres membres de la formació, assistiran a la concentració que es celebrar aquest dimecres a la plaça d’Espanya de Palma.