Volem que arribi la nova torre física de control de l’Aeroport de Menorca

El Parlament ha aprovat una PNLL d’Unidas Podemos per instar al Govern a què demani a AENA que construeixi una nova torre física de control a l’Aeroport de Menorca

També instem a l’Executiu a què prengui les iniciatives necessàries per recolzar aquesta PNLL en defensa dels interessos dels residents i visitants de Menorca

El Parlament balear, en la comissió de Medi Ambient i ordenació territorial, ha aprovat aquest dimecres una PNLL presentada pel Grup Unidas Podemos, i signada pels partits del pacte, per tal d’instar al Govern a què demani a AENA la construcció d’una nova Torre de Control a Menorca, tal com està pressupostat en el DORA, que permetria mentre no sigui operatiu al cent per cent la Torre Remota, garantir la operativitat i seguretat de les operacions aèries.

El diputat Pablo Jiménez ha defensat que aquesta iniciativa pretén instar al Govern balear que demani al Ministeri de Foment i AENA S.M.E. S.A. a què, en cas de descartar la construcció d’una nova Torre de Control, que està pressupostada, adoptin els acords pertinents, perquè s’adoptin les mesures tecnològiques i de personal, acordades amb la RLT, per donar el servei a la Torre Remot i a la Torre de Contingència, garantint l’operativitat de l’aeròdrom, especialment en temporada alta, ja que Menorca no es pot permetre sofrir un aïllament en cas de fallida.

En aquest sentit, el diputat ha explicat que la Torre de Menorca “és la més antiga d’Espanya de funcionament” i que “hi ha un estudi de l’estructura de 2014 que diu que la vida útil és de 5 o 10 anys, per tant esteim en temps de descompte”. “Per dues vegades s’ha pressupostat una Torre de Control a Menorca, Pla Director 2010 i DORA 2017, Menorca no pot perdre aquesta inversió”, ha afegit.

Així mateix, Jiménez ha insistit en el fet que “el que es vol fer a Menorca, no existeix a cap banda del Món. No hi ha cap aeroport de les característiques de Menorca o similars que funcioni amb Torre Remot exclusivament“.

Per això, ha destacat, “aquest Parlament ha de defensar els interessos de Menorca. No pot ser que els menorquins siguin ciutadans de segona“. “AENA no ha facilitat informació als representants legals dels Treballadors, ni els convoca a les reunions de coordinació del projecte. Aquest aspecte és greu, la darrera denúncia feta pels sindicats és del passat dia 7 de febrer“, ha dit.

El diputat ha etzibat durant la comissió que “el Govern Balear ha de complir el mandat d’exigir al Ministeri que intervingui“. “Sabem per experiència que AENA no sol ser sensible a les peticions d’administracions locals i autonòmiques”, ha sentenciat.

La comissió ha comptat amb la presència de la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local i membre de Podemos, Cristina Gómez, i la Directora Insular del CIME i coordinadora de Podemos Menorca Nati Benejam. Així mateix, el Grup Parlamentari ha comptat amb el suport de Ramón Carreras, representant de CCOO, Feliciano Borbolla, reprentant CCOO d’ ENAIRE, els quals han sigut una peça clau en l’impuls de la iniciativa.