Volem regular els preus dels lloguers mentre que Sánchez pacta amb fons voltors

Unidas Podemos presenta al ple de demà dia 5 una PNL relativa a la resolució d’ajudes per a l’habitatge

Unidas Podemos duu demà a la sessió plenària una PNL relativa a la resolució d’ajudes per a l’habitatge per tal de que s’aprovi i es pugui tenir el compromís de regular els preus dels lloguers.

Així ho ha explicat la portaveu adjunta de la formació, Esperança Sans, qui ha dit que “mentres Unidas Podemos feim propostes per millorar la vida de la gent, aquest estiu hem vist amb qui es reunía Pedro Sánchez: Blackstone, Centerbridge, Providence, tots ells els amos silenciosos de les seves polítiques”.

En aquest sentit, la diputada ha epxlicat que “Sánchez pacta amb els fons voltors i significa la imposició de la precarietat com a forma de vida“. “La bombolla immobiliària del 2008 va ser molt sagnant, i va suposar el rescat amb diners públics dels bancs i també la pujada dels preus dels lloguers i habitatges que sofrim avui. A més, agravades per les polítiques fiscals del PP i PSOE a través de les SOCIMI”, ha afegit.

Per això, ha dit que des d’Unidas Podemos hem d’anar “molt en compte amb aquesta nova recessió que s’acosta“. “Volem que demà s’aprovi el compromís de regular els preus del lloguer per tal que ningú es quedi desprotegit“, ha destacat.

L’accés a l’habitatge és un problema real i molt greu aquí a les Illes Balears. Veiem com els preus dels lloguers no aturen de pujar, i a Eivissa en concret, és el territori on hi ha més dificultat d’accés a un habitatge, on els preus són més cars i la situació és coneguda en tot l’estat espanyol.

Unidas Podemos volem blindar en la Constitució el dret a l’habitatge com a dret fonamental i desenvolupar legalment les garanties de la seva efectivitat conforme al dret internacional. Això implicarà afrontar efectivament l’accés a l’habitatge com una qüestió d’Estat.

Per això, des d‘Unidas Podemos volem instar al Govern al fet que estableixi amb la major celeritat un mecanisme que permeti la concessió d’ajudes de lloguer a les famílies que no complien el criteri de rendes mínimes recollit en la convocatòria de 2018 i que sol·liciti a l’el govern en funcions la modificació de la Llei d’Arrendaments Urbans perquè les Comunitats Autònomes puguin regular els preus dels lloguers. A més, volem garantir un lloguer estable, assequible i segur i prohibir els desallotjaments sense alternativa habitacional.

COMPRA D’AIR EUROPA

En relació a la compra anunciada avui de la companyia Air Europa, que té base a Mallorca, la portaveu adjunta ha demanat “prudència i seguiment de la tramitació”. “Ens preocupen els treballadors de l’empresa i esperem que cap d’ells pugui acabar al carrer degut a les duplicitats que es puguin produir”.

A més, ha indicat que “s’han de garantir que els illencs i illenques poguem seguir triant quina aerolínea volem per volar i que no hi hagi un monopoli dels fluxos aeris. Cal vigilar de prop que els preus dels vols no pugin

DEBAT ELECTORAL

Sans, a més, ha explicat en relació al debat que es celebra aquesta nit entre els 5 candidats a la presidència del Govern estatal, que “veurem clarament dos models de polítiques: un model de propostes, com les nostres, per millorar la vida de la gent i que ja hem vist quan nosaltres assumim un compromís aquestes propostes surten endavant i després veurem le spolitiques monotemàtiques dels grups d’ultradreta. El debat d’avui servirà perquè les persones indecises es decantin i esperem que vegin que les nostres son les úniques que garanteixen una millora de la vida de les persones”.