Yllanes: “Vull governar a Balears amb aquest equip, i a totes les institucions”

Avui Podem Illes Balears hem donat a conèixer els resultats de les eleccions primàries a llistes amb un acte a la nostra seu de Palma. Finalment, els caps de llista han estat: al Parlament, Juan Pedro Yllanes, amb 1525 vots; al Consell de Mallorca, Aurora Ribot, amb 1029 vots; a l’Ajuntament de Palma, Alberto Jarabo, amb 630 vots; al Consell d’Eivissa, Viviana de Sans, amb 221 vots; i al Consell de Menorca, Cristina Gómez, amb 143 vots.

A la roda de premsa que s’ha oferit, el secretari d’organització Alejandro López ha aclarit que aquests resultats no són els que sortiran definitivament a la papereta, ja que “han de pasar primer pel reglament de Podemos i la llei electoral, a més de tenir en compte les aliances electorals que es puguin donar”. En tot cas, les modificacions només afectarien de forma lleu als cossos de llista, que han estat votat pràcticament en la mateixa proporció que als/les caps. López ha volgut agraïr a totes les persones incrites el seu suport en aquestes primàries: “Estem enormement satisfets amb el suport que heu tornat a mostrar, gràcies”, ha insistit.

M. de la Concha: “Començam una nova etapa, mirant cap al futur”

Per la seva banda, la secretària general Mae de la Concha ha afegit que “ la democràcia interna és una de les nostres banderes, i ha de seguir sent-ho. Han estat unes primàries obertes a la gent, a qui ens debem”. De la Concha ha dit sentir-se “molt orgullosa” de la gent que s’ha presentat: “Per a unes persones que no són polítics professionals es molt difícil donar aquesta passa”. La secretària general i diputada al Congrés ha remarcat que avui “començam una nova etapa, mirant cap al futur”, i que demostraran que, amb l’experiència adquirida, “es pot anar més enllà, que podem guanyar encara a més llocs i ser encara més útils a la ciutadania”.

J. P. Yllanes: “Podem ha de ser la millor garantia d’anar més enllà en la valentia”

Per últim, ha intervingut el candidat a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes, qui ha començat agraïnt i felicitant també a totes les persones escollides. Yllanes també ha incidit en que “avui comença un nou cicle, el que ens durà a guanyar i governar al 2019”, i ha reiterat que vol “governar a Balears amb aquest equip […] i a totes les institucions”. S’ha referit al repte que suposen les eleccions de maig, incidint en que “la gent de les Illes es mereix un segon mandat de governs progressistes”, i que Podem “ha de ser la millor garantia de que aquests puguin fer-ho millor i anar més enllà en la seva valentia”.

Podeu consultar tots els resultats del total de llistes aquí:

Resultados de las votaciones en el Parlamento de las Islas Baleares

Resultados de las votaciones en el Ayuntamiento de Palma

Resultados de las votaciones en el Consell de Mallorca

Resultados de las votaciones en el Consell de Ibiza

Resultados de las votaciones en el Consell de Menorca